12:32 23 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Thomas Greminger

  OSCE: Rusia este jucătorul cheie în asigurarea securității

  © Sputnik / Григорий Сысоев
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  6330

  Moscova reprezintă un element sine qua non în securizarea regiunii euro-atlantice, consideră secretarul general al OSCE Thomas Greminger.

  BUCUREȘTI, 4 apr — Sputnik. Rusia reprezintă unul din jucătorii cheie în asigurarea securității în regiunea euro-atlantică, care se află acum la nivel istoric minim, a declarat jurnaliștilor secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, la finalul unei întrevederi cu ministrul Apărării al Rusiei, generalul de armată Serghei Șoigu.

  „Am fost unanimi în părerea că securitatea în regiunea euro-atlantică se află acum la un nivel istoric minim. De asemenea, am convenit asupra faptului că trebuie să ne focusăm atenției la sporirea nivelului de securitate în regiune. Considerăm Rusia unul din jucătorii cheie în asigurarea securității în regiune și o îndemnăm să joace în continuare acest rol", a spus Greminger.

  Potrivit lui, Rusia și Europa continuă să poarte un dialog.

  „Considerăm că acest dialog este unul constructiv. Dorim ca Rusia să continue să joace un rol important în soluționarea problemelor politico-militare", a conchis acesta.

  OSCE vrea să devină o platformă de dialog între Rusia și UE

  În același timp, Greminger  a anunțat că OSCE este dispusă să devină o platformă de dialog între Rusia și Europa, pentru a reduce tensiunile în Federația Rusă și Uniunea Europeană.

  Desigur, OSCE trebuie să devină acea platformă în cadrul căreia vor negocia Rusia și statele-membre ale OSCE. Anume cu acest scop am sosit la conferință, pentru a propune o cale de soluționare a acelor probleme din cauza cărora relațiile noastre rămân tensionate, a spus Greminger.

  „Consider că acest cerc vicios al conflictelor trebuie rupt. Iată de ce OSCE reprezintă o platformă unică pentru negocieri între state, fiind gata să-și asume acest rol", a subliniat secretarul general.

  El a mai povestit că în timpul întrevederii cu Șoigu l-a invitat pe ministrul rus al Apărării să participe la acest dialog, care ar putea atenueze probleme și la stabilirea unor mijloace de asigurarea a securității pe continentul european.

  „Am rămas plăcut surprins că ministrul rus al Apărării a acceptat să examineze această propunere pe care am făcut-o în timpul întrevederii și sper că acest lucru va da rezultate", a conchis secretarul general al OSCE.

  Tematic

  Rusia, Turcia și Iran au o strategie comună în privința Siriei
  Londra refuză desfășurarea unei anchete comune cu Rusia în cazul Skripal
  MAE: SUA au încercat să destabilizeze situația din Rusia în ajunul alegerilor
  Antreprenor român: "Nu simţim efecte negative în afacerile noastre din Rusia"
  „Partea britanică refuză să coopereze cu Rusia pentru a stabili adevărul!”
  Ultima Oră: Rusia expulzează un diplomat român și trei reprezentanți ai Moldovei
  Moscova a cerut Marii Britanii să-și reducă numărul diplomaților din Rusia
  Rusia expulzează 60 de diplomați americani și închide Consulatul din Sankt Petersburg
  Tagurile:
  ministrul Apărării, Securitatea, OSCE, Thomas Greminger, Serghei Șoigu, Uniunea Europeană, Europa, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei