06:48 17 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Vladimir Putin și Emmanuel Macron la Versailles

  Despre ce au discutat astăzi Putin și Macron

  © REUTERS / Philippe Wojazer
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  20250

  Vladimir Putin și Emmanuel Macron au discutat astăzi la telefon despre situația din Siria și problemele bilaterale dintre cele două state, în contextul vizitei pe care urmează s-o efectueze liderul francez în luna mai 2018.

  BUCUREȘTI, 6 apr — Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, l-a informat pe liderul francez, Emmanuel Macron despre acordurile încheiate în cadrul întrevederii trilaterale de la Ankara din 4 aprilie între Rusia, Iran și Turcia în ceea ce privește asigurarea procesului de reglementare a situației din Siria, de consolidarea a suveranității, unității, independenței și integrității teritoriale a acestui stat, se spune într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Kremlinului.

  În dialogul dintre cei doi lideri s-a menționat necesitatea continuării procesului de soluționare a crizei pe cale politică prin îndeplinirea deciziilor adoptate la Congresului dialogului național sirian de la Soci, precum și importanța grăbirii procesului înființării la Geneva, sub egida ONU, a unui Comitet Constituțional.

  Vladimir Putin poartă o discuție telefonică
  © Sputnik / Дмитрий Астахов

  În timpul discuțiilor legate de situația din Ghouta Orientală, s-a atras atenția la finalizarea operațiunii de salvare a locuitorilor regiunii și evacuării militanților care refuză să depună armele. Partea rusă a subliniat importanța consolidării eforturilor comunității internaționale de acordare a ajutoarelor umanitare tuturor persoanelor aflate în dificultate, în conformitate cu rezoluția 2401 al Consiliului de Securitate al ONU.

  Părțile și-au manifestat disponibilitatea de a continua consultările ruso-franceze în aspectele-cheie ale reglementării situației din Siria.

  În același timp, discuția dintre Putin și Macron a vizat și actualele probleme în relațiile bilaterale ruso-franceze, luând în considerare vizita pe care urmează s-o efectueze președintele francez în Rusia, în mai 2018.

  Tematic

  Convorbirea telefonica Putin - Macron: Detaliile vor urma
  Când și unde se vor întâlni Putin și Macron
  Putin, Macron: Coreea de Nord amenință pacea și securitatea globală
  „Emmanuel, salut!”: Macron a publicat un video a discuției sale cu Putin
  Macron și-a cerut iertare de la Putin, care a reacționat ironic
  Putin, Merkel și Macron - discuție trilaterală importantă pentru Europa
  Macron a amenințat de față cu Vladimir Putin
  Macron a spus ce crede despre Trump și Putin
  Putin l-a felicitat pe Macron cu Victoria în alegerile prezidențiale
  Dezbatere Le Pen - Macron. Macron nu se supune lui Putin, dar recunoaște că...
  Tagurile:
  discuție telefonică, Kremlin, Emmanuel Macron, Vladimir Putin, Rusia, Franța, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei