10:04 28 Martie 2020
În direct
 • EUR19.78
 • USD18.04
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  47350

  Liderii celor două state au făcut un schimb de opinii pe marginea agendei internaționale și celei bilaterale.

  BUCUREȘTI, 9 apr — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cancelarul german, Angela Merkel, au avut o convorbire telefonică în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte de actualitate.

  ”Liderii au peocedat la un schimb de păreri privind situația din Siria, înclusiv cu luarea în considerare a acuzațiilor de aplicare a armei chimice adresate Damascului oficial de un șir de state occidentale. Partea rusă a atras atenția asupra inadmisibilității provocărilor și speculațiilor în această privință”, se spune în camunicatrul serviciului de presă al Kremlinului.

  Putin și Merkel au convenit să continue activitatea comună de soluționare a crizei interne din Ucraina în cadrul ”Formatului Normandia”. Totodată a fost subliniat că acordurile de la Minsk nu au o alternativă și sunt temelia procesului de detensionare în acest punct fierbinte. Părțile s-au arătat dispuse să sprijine în continuare eforturile Misiunii OSCE de monitorizare și să examineze chestiunea cu privire la instituirea unei Misiuni ONU pentru protejarea obvservatorilor OSCE.

  A fost confirmată intenția Rusiei și a Germnaniei de a materializa ”proiectul de amploare reciproc avantajos în domeniul gazelor”, conducta Nord Stream 2.

  Putin a transmis condolențe în legătură cu tragicul caz de la Munster.

  Tematic

  Atac terorist în Germania: O maşină a intrat în mulţime - morţi şi zeci de răniţi - FOTO
  Germania a eliberat toate autorizațiile necesare pentru Nord Stream 2
  Majoritatea germanilor doresc apropierea ţării lor de Rusia
  Tagurile:
  convorbire telefonică, Angelei Merkel, Vladimir Putin, Germania, Rusia


  Știrile Zilei