17:17 28 Martie 2020
În direct
 • EUR19.78
 • USD18.04
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)
  54861

  Maria Zaharova a ironizat pe seama deciziei premierului Theresa May de a expedia submarinele britanice spre țărmul Siriei, comparând această operațiune cu decizia lui Tony Blair de a ataca Irakul în anul 2003.

  BUCUREȘTI, 12 apr — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat informația apărută în presa britanică despre decizia premierului Theresa May de a expedia submarine spre țărmul Siriei.

  "Cum se mai spune, au făcut ordine în Irak, vor ajuta și la instaurarea ordinii în Siria. Totuși, în aceste submarine se află niște tineri care nici nu își imaginează ce soartă pregătesc Siriei și ce soartă le pregătește Theresa May. Mai târziu, ea și-ar putea cere scuze. Însă ei (militarii britanici n.r.) vor trăi toată viața cu acest gând", a scris Zaharova pe Facebook.

  Presa britanică a anunțat că May a dispus expedierea submarinelor Marii Britanii la o distanță egală cu raza de acțiune a rachetelor. De asemenea, se menționează că atacul ar putea fi declanșat asupra teritoriului Siriei joi, 12 aprilie.

  De asemenea, pe 12 aprilie, May va convoca o ședință ca Cabinetului de Miniștri, în cadrul căreia va discuta despre problema intervenției militare în Siria.

  În anul 2003, premierul britanic Tony Blair a decis să se alăture coaliției conduse de SUA (condusă la acea vreme de George W. Bush junior), pentru desfășurarea unei operațiuni militare împotriva Irakului. Drept pretext al invaziei statelor occidentale a servit existența unui program de producere a armelor de distrugere în masă de către regimul lui Saddam Hussein.

  Ulterior, s-a dovedit că informațiile oferite de serviciile britanice premierului s-au dovedit a fi false. În anul 2015, Tony Blair și-a cerut scuze pentru intervenția în Irak, regretând că a fost dus în eroare de niște rapoarte false.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)

  Tematic

  Theresa May vrea să atace Siria fără aprobarea parlamentului britanic
  Marea Britanie a trimis submarine spre Siria - mass-media
  Casa Albă: Trump încă nu a decis cum va acționa în Siria
  „Se vrea război total”. Atacul din Siria, operaţiune de tip „steag fals”
  Trump anunță noi atacuri în Siria: „Rusia, fii gata!”
  Expert: factorii care vor determina SUA să recurgă la forță în Siria
  Avertizare de zboruri în Mediterană: NATO va lansa rachete în Siria
  ONU: Rusia cheamă SUA să nu se implice într-o aventură militară în Siria
  Tagurile:
  atac, Submarine, Ministerul Afacerilor Externe, Saddam Hussein, Maria Zaharova, Tony Blair, Theresa May, Rusia, Marea Britanie, Siria


  Știrile Zilei