18:45 18 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  Donald Trump

  Amenințările lui Trump pe Twitter au îmbogățit bugetul Rusiei - mass-media

  © AP Photo / Charlie Neibergall
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  32860

  Promisiunea lui Trump de a ataca Siria cu “rachete inteligente” a provocat o devalorizare a rublei și, în același timp, a îmbogățit bugetul de stat din contul creșterii prețurilor la petrol pe piața internațională, afirmă publicația Bloomberg.

  BUCUREȘTI, 12 apr — Sputnik. Avertizările președintelui SUA, Donald Trump, adresate Rusiei, care ar trebui să fie gata de "atacuri cu rachete inteligente" asupra Siriei, a provocat devalorizarea rublei, însă a sporit cererea de petrol, anunță Bloomberg. Ca urmare, bugetul de stat al Rusiei a obținut mai multe venituri din contul petrodolarului, ceea ce presupune sporirea resurselor financiare necesare pentru modernizarea armatei, menționează publicația.

  Mesajul publicat de Donald Trump în Twitter, probabil, a făcut Ministerul Finanțelor din Rusia să râdă, scrie jurnalistul Bloomberg, Alexander Nicholson. Pe de o parte, amenințările lui Trump despre atacurile cu rachete au provocat cea mai puternică devalorizare a rublei din ultimele 16 luni, însă,pe de altă parte, traderii de petrol au majorat prețurile la petrolul de tip Brent până la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani, temându-se de apariția unor probleme legate de livrare.

  Prin urmare, petrolul adus venituri fabuloase în bugetul de stat al Rusiei. Acest lucru presupune că Ministerul Finanțelor din Rusia va avea mai mulți bani pentru salariile profesorilor și pentru modernizarea armatei. În plus, Moscova își va permite să răspundă mai bine la "rachetele inteligente" promise de Trump, rezumă autorul Bloomberg.

  Tematic

  Casa Albă: Trump încă nu a decis cum va acționa în Siria
  Kremlinul a reacționat la mesajele postate de Trump pe Twitter
  Zaharova către Trump: Începeți cu lichidarea propriilor arme chimice!
  Trump bate în retragere? Ultimul mesaj pe Twitter pentru Moscova
  Moscova răspunde amenințărilor lui Trump
  Trump anunță noi atacuri în Siria: „Rusia, fii gata!”
  „SUA vor lovi cu Tomahawk”: va recurge Trump la forță împotriva Siriei?
  Tagurile:
  rachetele inteligente, prețurile la petrol, ministerul finanțelor, Bloomberg, petrol, bugetul de stat, Twitter, Alexander Nicholson, Donald Trump, Rusia, SUA, Siria


  Știrile Zilei