00:01 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.26
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  37870

  Rusia intenționează să interzică importul de produse agricol, alcool și tutun din SUA și să interzică exportul de titan pentru compania americană Boeing.

  BUCUREȘTI, 13 apr — Sputnik. Guvernul Federației Ruse va atrage investiții ale statelor care nu susțin politica Statelor Unite, se spune într-un proiecte de lege care prevede adoptarea unui set de măsuri de răspuns la sancțiunile antirusești ale SUA.

  De asemenea, Rusia intenționează să interzică importul de produse agricole, alcool și producției de tutun, a declarat vicepreședintele Dumei de Stat, Ivan Melnikov.

  "Proiectul de lege prevede interdicția sau limitarea importului de produse agricole, materiei prime sau producției finite ale căror țară de proveniență este SUA sau alte state care susțin măsurile adoptate de SUA împotriva țării noastre. Este vorba de produse alcoolice și tutun", a declarat Melnikov vineri.

  O altă măsură, inclusă în proiectul de lege, prevede interzicerea angajării forței de muncă din SUA și statele care susțin sancțiunile Washingtonului împotriva Rusiei, inclusiv a forței de muncă înalt calificate.

  De asemenea, măsurile de răspuns ar putea viza și interzicerea exportului titanului companiei americane Boeing, materie primă necesară pentru construcția avioanelor și livrarea a motorului de rachetă RD-180, pe care îl utilizează sateliții NASA și a Pentagonului.

  Tematic

  SUA din nou și-a extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei
  Un candidat la funcția de premier al Italiei vrea anularea sancțiunilor antirusești
  Consilierii lui Trump vor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei
  SUA a extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei
  Tagurile:
  Pentagon, NASA, motorul de rachetă, RD-180, Proiect de lege, titan, alcool, Tutun, sancțiuni, Ivan Melnikov, SUA, Rusia


  Știrile Zilei