10:12 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (140)
  4163291

  În opinia experților, rachetele care nu au explodat în Siria vor permite Rusiei să afle mai multe detalii despre ultimele tehnologii dezvoltate în Occident.

  Apărarea aeriana
  © Photo : Министерство обороны РФ
  BUCUREȘTI, 19 apr — Sputnik. Specialiștii ruși vor putea afla mai multe lucruri despre ultimele tehnologii ale Occidentului pentru a-și perfecționa sistemul de apărare antirachetă și sistemul de luptă radioelectronică, datorită preluării a două rachete de croazieră utilizate de SUA în timpul atacului asupra Siriei, care nu au reușit să explodeze, a declarat membrul consiliului de experții al colegiului comisiei industrial-militare al Rusiei, Viktor Murahovski, citat de RIA Novosti.

  Anterior, presa a anunțat, cu referire la surse din Ministerul Apărării al Siriei, că două rachete de croazieră americane, care nu au reușit să explodeze în timpul atacurilor din 14 aprilie, au fost găsite de militarii sirieni și au fost transmise militarilor ruși. Rachetele americane din Siria au fost transportate în Rusia pe 18 aprilie.

  "Acestea vor fi foarte utile. Specialiștii ruși nu copiază modelele occidentale, deoarece dispune de proprii tehnologii, însă acestea vor permite studierea ultimelor tehnologii occidentale în acest domeniu. Unele rachete utilizate în timpul atacului asupra Siriei nu erau de tip nou, iar unele au fost utilizate în premieră", a spus Murahovski.

  El a explicat că rachetele utilizate de Franța și Marea Britanie sunt de tip nou. Racheta americană Tomahawk Block IV, utilizată în timpul operațiunii militare, de asemenea, reprezintă un interes sporit.

  „De asemenea, ar fi interesant studierea rachetei americane care a fost utilizată în premieră de SUA în acțiuni militare — JASSM-ER, studierea acestor rachete va ajuta Rusia să-și perfecționeze sistemele de apărare antirachetă și sistemele de apărare radioelectronică. Vom putea să aflăm în detaliu ultimele tehnologii occidentale, constructorii vor fi interesați să examineze aceste rachete", a conchis expertul.

  Тема:
  Industria militară rusă (140)

  Tematic

  Câte muniții au folosit sirienii pentru a distruge 71 de rachete ale coaliției
  Impresionant: Siria a interceptat 71 de rachete lansate asupra ei
  Damasc, cu tehnică sovietică, a distrus o bună parte din cele 100 de rachete lansate
  Siria a interceptat 20 de rachete, urmând explozii puternice - VIDEO
  Rusia va doborî rachetele americane lansate în direcția Siriei și distruge lansatoarele
  Avertizare de zboruri în Mediterană: NATO va lansa rachete în Siria
  Iran: Israelul va răspunde pentru atacurile sale cu rachete
  Bază aeriană siriană - sub lovituri de rachete
  Tagurile:
  Tomahawk Block IV, JASSM-ER, rachete de croazieră, Viktor Murahovski, Rusia, SUA, Marea Britanie, Franța, Siria


  Știrile Zilei