20:16 20 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.79
 • RUB0.25
 • RON4.22
 • UAH0.60
  Labels of the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) are seen iside a damaged house in Douma in Damascus, Syria April 23, 2018

  OPCW nu a găsit arme chimice la locațiile din Siria bombardate de SUA - Rudskoy

  © REUTERS / Ali Hashisho
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (327)
  25160

  Săptămâna trecută, o misiune de experți a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) a vizitat o locație dintr-o suburbie a Doumei, Damasc, pentru a colecta probe în legătură cu presupusul atac chimic din 7 aprilie.

  BUCUREȘTI, 25 apr — Sputnik. Șeful Direcției Generale Operaționale a Statului Major General al Rusiei, generalul Serghei Rudskoy, a anunțat că Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) a confirmat că în centrul de cercetare Barzeh din Damasc nu au fost găsite arme chimice, în ciuda pretențiilor oficialilor SUA.

  Oficialul a mai spus că mii de oameni ar fi putut muri dacă ar fi existat vreo armă chimică la locațiile care au fost atacate de coaliția condusă de SUA.

  "Imediat după atacuri, mulți oameni care au lucrat la aceste obiective distruse le-au vizitat, fără a avea echipamente de protecție. Nici unul dintre ei nu s-a otrăvit cu agenți toxici", a spus Rudskoy.

  El a afirmat că logica loviturilor asupra presupuselor locații cu agenți toxici în Siria a fost neclară, pentru că dacă agenții toxici ar fi fost depozitați acolo, teoretic, zeci de mii de oameni ar fi murit după loviturile cu rachete de croazieră.

  Тема:
  Războiul din Siria (327)

  Tematic

  Două rachete „inteligente” americane din Siria au ajuns în Rusia
  Armata siriană poate dovedi că „atacul chimic" din Siria e o înscenare - Video
  Trei companii belgiene au livrat ilegal substanțe chimice în Siria
  Nu există dovezi ale folosirii armelor chimice în Siria, în afară de „sursele al-Qaeda”
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei