09:06 17 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  9821

  Rusia va anula toate interdicții asupra importurilor de roșii din Turcia, începând cu 1 mai.

  BUCUREȘTI, 27 apr — Sputnik. Rosselhoznadzor consideră că începând cu 1 mai ar putea fi anulate interdicțiile de import a tomatelor din Turcia, fără niciun fel de restricții pe criteriu de întreprindere, se anunță pe site-ul instituției.

  "Serviciul federal pentru monitorizarea veterinară și fitosanitară anunță că este posibilă, sub garanția Ministerului Alimentației, Agriculturii și Zootehniei Republicii Turce, permiterea începând cu 1 mai 2018 a importului pe teritoriul Federației Ruse a tomatelor din Republica Turcă fără restricții pe criteriu de întreprindere, care nu sunt afectate de molia tomatelor (Tuta absoluta)", se spune în anunț.

  Rusia a anunțat un embargo asupra importului mai multor produse, începând cu 1 ianuarie 2016, drept răspuns la doborârea de către aviația turcă în Siria a unui avion militar rusesc Su-24, în noiembrie 2015. Din toamna anului 2016, o parte din restricții au fost anulate treptat, însă interdicția asupra importurilor de tomate, unul din cele mai importante producții pentru Turcia, a fost menținută până în noiembrie 2017.

  Anterior, ministrul Agriculturii al Rusiei a declarat că Rusia ar putea extinde lista companiilor furnizoare de roșii din Turcia.

   

  Tematic

  De ce roșiile străine nu au niciun gust? Cum sunt „colorate” roșiile verzi
  România, unul din cei mai mari consumatori de roșii turcești
  Putin: vom menține restricțiile asupra importului de roșii din Turcia
  Tagurile:
  ministrul agriculturii, Rosselhoznadzor, import, roșii, Embargo, Rusia, Turcia

  Știrile Zilei