07:58 21 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  Московских Кремль

  Kremlinul a comentat desecretizarea raportului SUA despre “imixtiunea rusească”

  Sputnik / Наталья Селиверстова
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  23840

  Kremlinul a comentat desecretizarea raportului cu privire la așa-numita “imixtiune rusească” în alegerile prezidențiale din SUA.

  BUCUREȘTI, 28 apr — Sputnik. Kremlinul speră că în SUA raportul despre așa-numita imixtiune rusească va fi citit, se vor mira și se vor întreba de unde a pornit toată isteria, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin.

  Anterior, congresul SUA a publicat raportul desecretizat despre pretinsa imixtiune a Rusiei în alegerile prezidențiale, potrivit căruia comisia pentru activitatea de informații a camerei reprezentanților nu a reușit să identifice nicio urmă ale existenței unei legături între echipa de campanie a lui Donald Trump și Rusia. Președintele SUA, Donald Trump a declarat că publicarea acestui raport ar trebui să pună capăt acuzațiilor de complicitate cu Rusia. Acesta a menționat că a promovat "o politică dură" față de Rusia, însă se pronunță pentru relații bune între cele două state.

  "Sperăm că în America acest raport va fi citit de cineva, pentru că uneori ni se crează impresia că astfel de rapoarte nu sunt publicate pentru a fi citite. Dacă se vor găsi oameni curioși, care vor face cunoștințe cu textul, vor fi mirați și vor începe să-și pună întrebări: de unde a apărut această isterie, de la ce a pornit", a spus Peskov jurnaliștilor, fiind întrebat dacă de azi înainte vor înceta acuzațiile în adresa lui Trump sau acest raport nu va schimba nimic.

  Rusia a fost acuzată în mai multe rânduri de imixtiune în alegerile din SUA. Peskov a calificat aceste acuzații drept "absurd și nefondate".

  Tematic

  Trump este dispus să depună mărturii în dosarul “imixtiunii rusești”
  Trump: Obama este responsabil de imixtiunea rusească în alegeri
  Turcia acuză SUA și Israelul de imixtiune în problemele interne ale Iranului
  Nu există nicio dovadă a imixtiunii rusești în referendumul pentru Brexit
  Congresul a desecretizat raportul despre “imixiunea rusă” în alegerile din SUA
  Tagurile:
  imixtiunea rusească, raport, Donald Trump, Dmitri Peskov, Rusia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei