22:22 16 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Portul Anapa

  Navă ce ar fi avut soarta Titanicului: Salvare miraculoasă în ultimul moment. VIDEO

  © Sputnik / Sergey Guneev
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  9920

  O corabie nou-nouţă care a fost lansată în sud-vestul Rusiei a fost pe punctul de a avea soarta Titanicului, însă, în ultimul moment, a fost salvată.

  BUCUREŞTI, 5 mai — Sputnik, Doina Crainic. Coborâtă fiind de pe rampă, o navă nou-nouţă aproape s-a răsturnat înainte de a ajunge pe mare, dar operatorul macaralei a intervenit în ultimul moment pentru a evita situaţia.

  Ar fi fost un „dezastru" dacă noua corabia ar fi fost scoasă din funcţiune chiar înainte de a-şi începe cariera. Accidentul a avut loc în portul Anapa, în ţinutul Krasnodar, din sud-vestul Rusiei.

  O defecțiune a determinat coborârea bruscă a corpului uriaș, făcându-l să se răstoarne pe o parte. Căderea părea iminentă, dar, în ultimul moment, operatorul macaralei a redobândit controlul. Din fericire, în momentul accidentului, nu se afla nimeni la bordul navei, numite Gorgippia.

  „Din cauza unei defecțiuni a echipamentului, nava Gorgippia nu a fost lansată în mod corespunzător", a declarat purtătorul de cuvânt al portului, într-un comunicat de presă.

  El a explicat că este verificat motorul macaralei, care a cauzat defecţiunea.

  Tematic

  O nouă versiune a cauzei scufundării „Titanicului”
  Dezvăluiri: Ce șanse de supraviețuire avea eroul central al filmului Titanic
  O navă rusească a naufragiat în Marea Neagră
  Tagurile:
  lansare, evitare, navă, video, accident, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei