19:25 17 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Vladimir Putin în biroul său din Kremlin

  Putin: Acesta este proiectul de țară până în 2024

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  686120

  În chiar ziua învestirii, președintele Rusiei a semnat un decret în care enunță principalele obiective de dezvoltare ale națiunii pe durata mandatului său.

  BUCUREȘTI, 7 mai  — Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat decretul cu privire la "scopurile naționale și obiectivele strategice de dezvoltare a Federației Ruse până în anul 2024", anunță serviciul de presă a Kremlinului.

  Inaugurarea președintelui Vladimir Putin
  Пресс-служба Президента РФ

  Documentul conține un set de linii directoare care cuprind aspectele economice, sociale, ecologice, științifice și altele.

  Astfel, guvernul va avea sarcina de a diminua de două ori nivelul de sărăcie din țară. În afară de aceasta, potrivit decretului, în fiecare an va fi îmbunătățită situația locativă a cel puțin cinci milioane de familii. Până în anul 2024, familiile cu venituri medii urmează să dispună de o ipotecă de cel mult 8 la sută, iar volumul construcțiilor de locuințe ar urma să crească până la 120 milioane metri pătrați pe an.

  De asemenea, guvernul va asigura majorarea veniturilor reale și ale pensiilor peste nivelul inflației.

  Potrivit documentului, speranța medie de viață a rușilor spre anul 2024 trebuie să ajungă la 78 de ani, iar în anul 2030 — 80 de ani. În același timp, urmează să fie majorat exportul de servicii medicale de "cel puțin patru ori, comparativ cu anul 2017".

  Peste șase ani, Rusia trebuie să ajungă printre primele cinci mari puteri economice ale lumii, rezultă din document. Creșterea economică urmează să întreacă indicatorul la nivel mondial, iar inflația nu trebuie să depășească 4 la sută.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Михаил Климентьев

  Până la 1 octombrie, Cabinetul de Miniștri urmează să adopte un program de activitate și o prognoză a dezvoltării social-economice a țării până în 2024.

  În afară de aceasta, guvernul are sarcina să asigure "competitivitatea globală a educației rusești", țara urmând să ajungă în top10 mondial al statelor cu cele mai calitative sisteme de educație.

  Liderul rus a dispus crearea tuturor condițiilor pentru dezvoltarea copiilor de până la trei ani, precum și implementarea „unui sistem eficient de selectare și susținere a tinerilor talente". În afară de aceasta, urmează să fie creat un sistem național de dezvoltare profesională a cadrelor didactice, care ar urma să cuprindă cel puțin o jumătate din pedagogi.

  Spre anul 2024, Rusia trebuie să ajungă printre primele cinci state care au ca prioritare cercetările științifice, reiese din decretul președintelui.

  Președintele a dispus sporirea atractivității locurilor de muncă pentru cercetătorii ruși și străini și susținerea tinerilor cu potențial științific.

  În afară de aceasta, guvernul urmează să realizeze sarcina de creare a unei infrastructuri moderne pentru cercetări și inovații, modernizare a cel puțin 50 la sută din echipamentele celor mai importante instituții de cercetare.

  În Rusia urmează să fie înființate cel puțin 15 centre de știință și educație, care vor avea sarcina de a integra universitățile și organizațiile științifice în cooperarea cu structurile care activează în sectorul real al economiei.

  Putin a pus în sarcina guvernul să lichideze toate poligoanele de gunoi ilegale de la periferiile orașelor, iar nivelul de emisii în atmosferă în cele mai poluate localități urbane trebuie să fie redus cu cel puțin 20 la sută.

  Către anul 2024 trebuie să fie reabilitată ambianța naturală a râului Volga și salvgardat ecosistemul unic al lacului Baikal, se mai spune în decretul liderului rus.

  Tematic

  Putin, „strângere de mână" exclusivă acordată ex-cancelarului german - VIDEO
  Cine a fost prima persoană cu care s-a întreținut Putin după ceremonia de învestire
  Putin a anunțat cine va conduce noul guvern
  Merkel și Putin se vor întâlni la Soci
  Premieră: cu ce a surprins Putin publicul la ceremonia de inaugurare
  Oficial: Putin a preluat noul mandat de șef al statului rus
  Astăzi are loc inaugurarea lui Vladimir Putin la Kremlin - detalii
  La invitația lui Putin: Dodon, printre spectatorii de lux ai Cupei mondiale de fotbal
  Limuzina „Kortezh” a lui Putin, surprinsă pe VIDEO
  Tagurile:
  2024, Decret, Kremlin, Proiectul de țară, Dezvoltare, Vladimir Putin, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei