03:25 16 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Imagine din spațiul cosmic

  Rusia va acoperi tot Pământul cu un internet de viteză înaltă

  © NASA .
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (81)
  35530

  Planificăm ca toatâ suprafața planeteri să fie acoperită cu o rețea digitală super-performantă, a anunțat agenția spațială Roskosmos.

  BUCUREȘTI, 10 mai — Sputnik. Roskosmos a prezentat un proiect de acoperire a planetei Pământ cu internet de viteză înaltă, se spune într-un comunicat al corporației de stat.

  În acest fel, Rusia ar putea face o concurență OneWeb Satellites — un proiect comun al companiilor Airbus și OneWeb, sistemului european de orbită media O3b, deținut de corporația SES, precum și Starlink-ului american, deținut de compania SpaceX a lui Ilon Musk.

  Prezentarea proiectului va avea loc pe 22 mai, anunță Roskosmos.

  "Va fi prezentat un proiect de creare a unui sistem național de acoperire a Pământului cu internet de viteză înaltă și asigurare a unui canal de conexiune permanentă pentru transportul fără pilot, a unui "internet al obiectelor" și al transmisiei protejate a datelor", se menționează în anunț.

  La prezentare va lua cuvântul directorul general al corporației Roskosmos, Igor Komarov. Evenimentul va fi moderat de directorul executiv pentru dezvoltarea afacerilor și comercializarea corporației, Anton Jiganov.

  Printre invitați sunt reprezentanți ai celor mai mari companii, autorităților, instituțiilor din sectorul financiar și bancar, institutelor de dezvoltare, precum ți persoane fizice și juridice care beneficiază de serviciile industriei spațiale.

  Potrivit agenției RIA Novosti, proiectul presupune crearea unui sistem global informațional multifuncțional de sateliți. Inițiativa aparține companiei "Sistemele Spațiale Ruse".

  Pentru realizarea proiectului până în 2020 sunt necesare 299 miliarde de ruble (4-5 miliarde dolari). În acest scop, până în iunie 2018 urmează să fie înființat un consorțiu cu participarea Roskosmos, Vneșekonombank și a altor organizații. Prima etapă a lucrărilor de dezvoltare și producere a componentelor sistemului urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului 2020.

  Тема:
  Industria militară rusă (81)

  Tematic

  Armata ucraineană vrea să deschidă un nou front, pe internet
  A murit unul din creatorii internetului rusesc
  Video apocaliptic pe internet: Furtuna spulberă mansarda unei case din capitală
  Din 2017, Internetul va fi sub controlul statelor NATO
  Armata rusă și-a creat propriul internet
  AUTO: se lansează maşina electrică conectată la Internet
  Scandalul Google & Clinton: Giganţii din IT manipulează Internetul
  Tagurile:
  OneWeb Satellites, internet de viteză înaltă, Roskosmos, Pământ, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei