23:07 16 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  S-300

  Kremlinul explică de ce nu va livra sisteme S-300 Siriei

  © Sputnik / Walerii Melnickow
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  89532

  Secretarul de presă al șefului de stat a respins afirmațiile conform cărora decizia a fost luată de curând și a făcut trimitere la o declarație anterioară a unui coleg din administrația președintelui Rusiei.

  BUCUREȘTI, 11 mai — Sputnik. Comunicatorul Kremlinului, Dmitri Peskov a exclus ca vizita de lucru, întrepinsă pe 9 mai la Moscova de prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, să fi fost la originea soluției alese.

  Posibilitatea fortificării capacității de apărare aeriană a Damascului a reapărut în discursull public după atacul aerian al coaliției americano-britanico-franceze asupra Siriei.

  În particular, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a opinat că în aceste circumstanțe Moscova ”nu mai are nici un fel de obligațiuni morale” care să împiedice transmiterea sistemelor S-300 regimului Assad. 

  Dmitru Peskov a confirmat această poziție: ”După aplicarea loviturilor aeriene s-a spus că Rusia își rezervă dreptul de a face tot ce consideră de cuviință”.

  Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a făcut trimitere la o declarație a consilierului lui Vladimir Putin, Vladimir Kojin, care a exclus livrarea sistemelor S-300 Siriei, deoarece forțele armate ale țării ”au tot de ce este nevoie”.

  ”De fapt, Kojin este persoana care supraveghează activitatea comisiei pentru cooperarea tehnico-militară, motiv din care eu, pur și simplu, nu înțeleg ce ași putea comenta. Totul a fost spus foarte clar”, a concluzionat Dmitru Peskov, citat de RIA Novosti.

  Tematic

  După ce a adus noi acuzații împotriva Iranului, Netanyahu îl telefonează pe Putin
  Serbia intenționează să cumpere sistemul rusesc S-300
  SUA pregătesc un atac asupra Siriei: Când se va întâmpla
  NATO este îngrijorată de achiziționarea de către Turcia a sistemelor rusești de rachetă
  Tagurile:
  răspuns negativ, livrare, cauze, S-300, Beniamin Netaniahu, Dmitri Peskov, Vladimir Putin, Israel, Rusia, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei