14:17 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.28
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.62
  S-400

  În caz de război cu Rusia, S-400 vor priva America din prima zi de control asupra cerului

  © Sputnik / Sergei Malgavko
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  113471

  În cazul unui conflict militar între Moscova și Washington, cele mai noi aeronave americane de control și dirijare Northrop Grumman E-8 cu sistemul radar JSTARS vor fi "doborâte în prima zi" de către sistemele antiaeriene S-400, care nu are analogii în lume, a declarat ministrul Forțelor Aeriene ale SUA, Heather Wilson.

  BUCUREȘTI, 22 mai — Sputnik. Pentru a depăși înapoierea față Rusia, SUA vor avea nevoie de 7 miliarde de dolari, a subliniat politicianul american, scrie RT, cu referire la Newsweek.

  Superioritatea Rusiei și a Chinei în aer face vulnerabile chiar și cele mai noi avioane americane de control Northrop Grumman E-8 cu sistemul radar JSTARS, "în cazul unui conflict militar", scrie jurnalistul Newsweek David Brennan, referindu-se la declarația secretarului american al Forțelor Aeriene, Heather Wilson. Potrivit lui Wilson, chiar și după modernizarea acestor aeronave, tehnologiile rusești și chineze le fac să fie o "țintă ușoară".

  Vorbind în Senat în fața membrilor subcomisiei pentru Forțele Aeriene, Wilson a declarat că o aeronavă JSTARS ar fi "ineficientă în caz de război". "Rachetele rusești și chinezești de tip sol-aer au o lungă distanță, iar aeronava va fi doborâtă chiar în prima zi a conflictului", a subliniat politicianul. Potrivit lui Wilson, dezvoltarea noii platforme JSTARS va necesita aproximativ 7 miliarde de dolari. Armata americana este foarte conștientă de potențialul rușilor și chinezilor, notează autorul materialului. S-400 este considerat cel mai eficient sistem de rachete antiaeriene care permite distrugerea rachetelor inamice sau a aeronavelor la o distanta de 402 km si o altitudine mai mare de 30 km.

  Luna trecuta, China a primit primul lot de sisteme S-400, astfel "dublând numărul potențialilor adversari americani care folosesc tehnologie avansată". "S-400 îi face pe conducătorii militari ai Statelor Unite nervoși, iar aceștia încearcă să depășească acest decalaj", scrie Brennan. Rusia lucrează deja la o nouă versiune a complexului, S-500, care va putea atinge țintele pe orbita Pământului. Dezvoltarea Rusiei determină chiar și conflicte în cadrul NATO, deoarece Grecia intenționează să modernizeze S-300 existent, iar Turcia a fost de acord să cumpere S-400, rezumă autorul Newsweek.

  Tematic

  Sistemul S-400 rusesc, o armă care schimbă regulile jocului
  Prim-ministrul Turciei confirmă că țara sa are nevoie de S-400 rusesc
  Înarmarea Turciei paralel cu NATO: Refuză integrarea rachetelor S-400 în Alianță
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei