19:26 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Ilya Repin, ”Ioan cel Groaznic își ucide fiul”

  Ce îl așteapta pe bărbatul care a vandalizat o capodoperă din Galeria Tretyakov

  © Sputnik / Павел Балабанов
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  12630

  Celebra lucrarea a clasicului picturii ruse, Ilya Repin, se află acum în grija restauratorilor.

  BUCUREȘTI, 26 mai — Sputnik. Aceeași operă a mai avut de suferit cu circa un secol în urmă, în 1913, când un fanatic religios a spintecat-o cu câteva lovituri de cuțit.

  De această dată, cel puțin potrivit ipotezei de moment, de vină ar fi alcoolul consumat de vizitator  înainte de a intra în sala de expoziție.

  Nu se știe ce a provocat furia bărbatului, poate scena sângeroasă redată de pictor, dar, înarmându-se cu un suport metalic al barierei de protecție, el a lovit de căteva ori sticla suprapusă tabloului.

  Cioburile au tăiat pânza în trei locuri, dar figurile eroilor nu au avut de suferit.

  Acum lucrarea ”Ioan cel Groaznic își ucide fiul” se află în atelierele de restaurare.

  Făptașul riscă o amendă de până la 3 milioane de ruble (circa 50 mii de dolari) și muncă forțată în folosul comunității timp de 400 de ore sau detenție de până la 3 ani, transmite RIA Novosti.

  Tagurile:
  pedeapsă, vandalizare, motiv, detalii, tabloul ”Ioan cel Groaznic își ucide fiul, Galeria Tretyacov, Ilya Repin, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   816
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   118
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1134