22:13 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  10750

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a adresat o telegramă de felicitare liderului turc Recep Tayyip Erdogan, cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale.

  BUCUREȘTI, 25 iun — Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a expediat o telegramă de felicitare lui Recep Tayyip Erdogan cu prilejul realegerii acestuia în funcția de președinte al Turciei, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

  "Șeful statului rus a subliniat că rezultatele votului relevă în cea mai mare măsură autoritatea politică a lui R. T. Erdogan, susținerea de care se bucură direcția promovată de acesta pentru realizarea sarcinilor socio-economice de actualitate, care stau în fața Turciei, de consolidare a poziției internaționale a țării", se spune în comunicat.

  Putin a menționat caracterul progresiv al evoluției relațiilor de parteneriat ruso-turce, care în unele direcții ating un nivel strategic.

  "Președintele și-a confirmat disponibilitatea de a continua dialogul consistent, conlucrarea strânsă bilaterală, pe agenda regională și internațională, subliniind că aceasta răspunde intereselor fundamentale ale popoarelor Rusiei și Turciei, reprezintă o direcție spre asigurarea păcii, stabilității și securității pe continentul eurasiatic", se spune în comunicatul administrației prezidențiale.

  Tematic

  Consiliul Electoral turc: Erdogan a obţinut majoritatea absolută de voturi
  Erdogan a învins la alegerile prezidenţiale din Turcia - purtător de cuvânt al Guvernului
  Se planifica un atentat la viața lui Erdogan? Serviciile verifică informația
  Tagurile:
  telegrama de felicitare, alegerile prezidențiale, Kremlin, Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan, Rusia, Turcia

  Știrile Zilei