12:44 18 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Carina Țurcan

  Carina Țurcan a fost pusă oficial sub acuzare de FSB

  © Sputnik / Евгений Одиноков
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Cazul Carinei Țurcan (5)
  33810

  Carina Țurcan, acuzată la Moscova de spionaj în favoarea Serviciului de Informații Externe (SIE), a fost pusă oficial sub acuzare de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

  BUCUREȘTI, 28 iun — Sputnik. FSB a pus oficial sub acuzare pentru spionaj pe membrul consiliului director al Inter RAO Carina Țurcan, a declarat avocatul acesteia Dmitryi Țuprik.

  NATO
  © Sputnik / Алексей Витвицкий

  De asemenea, tribunalul din Moscova a respins apelul apărării, care a cerut schimbarea măsurii preventive pentru Țurcan. Ședința a avut loc cu ușile închise, dosarul fiind clasificat "strict secret". Țurcan a participat la proces la distanță, prin videoconferință, din izolatorul de arest preventiv „Lefortovo".

  Avocatul a subliniat că Țurcan nu își recunoaște vina și nu înțelege ce acțiuni ilegale ar fi putut întreprinde.

  "Ea consideră că dosarul penal reprezintă o tentativă de eliminare a ei din funcție din cauza principialității și incoruptibialității de care a dat dovadă”, a adăugat Țuprik.

  Anterior, Ministrul Afacerilor Externe al României a confirmat că Țurcan deține cetățenia românească, Bucureștiul arătându-se disponibil să-i acorde asistență consulară. Diplomația română a solicitat informații adiționale despre situația Carinei, însă, deocamdată nu au primit niciun răspuns. Potrivit ministrului român al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, Carina Țurcan nu s-a adresat reprezentanței diplomatice românești și nu a cerut asistență consulară.

  Тема:
  Cazul Carinei Țurcan (5)

  Tematic

  Dezvăluiri FSB: Ce informații secrete a divulgat Carina Țurcan
  MAE al României: Carina Țurcan este cetățean român
  SUA bagă România într-un mega-scandal de spionaj cu Rusia - iată motivele
  Tagurile:
  Serviciul de Informații Externe, SIE, Spionaj, FSB, Carina Țurcan, Moscova, Rusia


  Știrile Zilei