20:24 16 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.70
 • RUB0.28
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
  146 0 0

  Meciurile ultimei zile a fazei grupelor, Senegal - Columbia 0-1, Japonia - Polonia 0-1, Anglia - Belgia 0-1 și Panama - Tunisia 1-2, au desemnat ultimele patru participante la optimile de finală - cu largul concurs al calculelor hărtiei care au luat prim-planul.

  BUCUREȘTI, 28 iun — Sputnik. Au fost două momente, în prima treime a partidei Senegal — Columbia, care, credem noi, au avur un efect întărziat, dar substanțial, asupra rezultatului final. Anume, penaltiul acodat și apoi refuzat africanilor, apoi înlociurea lui James Rodriguez, mișcare care, în mod surprinzător, a făcut jocul sud-americanilor mai legat. În rest — multă luptă și consacrare, puține faze în confruntarea unor echipe cu valoare comparabilă, una dintre care, la acest scor alb (coroborat cu 0-0 și în partida jucată concomitent), mergea în optimi, cealaltă — acasă.

  Dar în debutul reprizei secunde a venit știrea de la Samara, unde au înscris polonezii. Paradoxal, dar acest fapt a fost un imbold pentru Columbia care trebuiau să obțină calificarea, și nu pentru Senegal care urma să nu o piardă. Tocmai asta au făcut ”Leii de la Teranga”, au luat gol. Ofensiva totală lansată de ei ultimele minute a fost prea întârziată.

  Columbia, ajutată de Providență și... de polonezi
  © Sputnik / Виталий Тимкив
  Columbia, ajutată de Providență și... de polonezi

  Polonia, întâlnind Japonia, a înregistrat o sumedenie de porformanțe. A înscris al doilea gol la acest trurneu, a repurtat prima sa victorie, a surclasat lidera grupei, a schimbat din rădăcină situația în vărful clasamentului. Dar, în pofida tuturor acestor isprăvi, a rămas codașa cvartetului în care era considerată una dintre favorite la calificare.

  Jocul bizar al rezultatelor a făcut ca Japonia și Senegal, ocupantele primelor 2 poziții înainte de etapa a treia, să se pomenească sub Columbia, cu căte 4 puncte și coincidență a tuturor celorlalți indici din linia de clasament. A intrat în vigoare al 4-lea criteriu de departajare, factorul Fair play. Niponii în jocurile din faza grupelor au fost penalizați mai puțin, și politețea le-a adus calificarea.

  Polonia în delir, al doilea gol, prima victorie...
  © Sputnik / Максим Блинов
  Polonia în delir, al doilea gol, prima victorie...

  Anglia și Belgia au pornit disputa pentru șefia Grupei G cu simetrie perfectă la punctaj, golaveraj, număr de mingi trimise în plasă. Dar la numărul de cartonașe incasate, moment care, în acest caz, a fost luat în considerare din start, însularii erau într-o situație avantajată. Le-ar fi fost suficientă o remiză, fără penalizari, firește, ca să nu-i egaleze la acest capitol pe adversari (în aceste condiții șefa grupei ar fi fost decisă prin tragere la sorți!). Toate bune, dar ”Diavolii roșii” au simțit nevoia și au avut puterea de a radia sofisticata ierarhie a depatajării printr-o victorie reală.

  Astfel, Belgia va întâlnit în optimi Japonia, un adversar abordabil și previzibil, iar Anglia — o Columbia care joacă fără liderul său mai bine decât cu el.

  Anglia ia gol
  © Sputnik / Елена Руско
  Anglia ia gol

  Despre Panama — Tunisia ce ar fi de spus? Au decis cine este ”cel mai puțin tare în parcare” și, în acest război al micilor orgolii, nord-africanii ne-au contrazis pronosticul în care, pe ghicite, i-am creditat cu șansa a doua.

  Bucurii și la casele mai mici
  © Sputnik / Михаил Сербин
  Bucurii și la casele mai mici
   Mare ghinion, după ce previziunile pentru celelalte partide au fost perfect valabile.

  Тема:
  Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)

  Tematic

  Campionatul mondial, 27 iunie. Auf Wiedersehen, Germania!
  Campionatul mondial, 26 iunie. Argentina se ridică din genunchi!
  Campionatul mondial, 25 iunie. Onoarea - cuvântul de ordine
  Campionatul Mondial, 23 iunie. Multe goluri, doar o calificare. Germania revine din șoc!
  Campionatul Mondial, 22 iunie. Brazilia, un prim succes, Argentina, o rază de speranță
  Campionatul Mondial, 21 iunie. Patru calificate, Argentina nu e printre ele, ci la pământ!
  Campionatul Mondial, 20 iunie. Ziua ”sacrificării pruncilor”
  Campionatul Mondial, 19 iunie. ”Figuranții” iau opțiuni serioase, Rusia obține calificarea
  Campionatul Mondial, 18 iunie. Confirmarea prognozelor care (aproape) nu a știrbit show-ul
  Campionatul Mondial din Rusia, 17 iunie. Ziua semi-surprizei și a Miracolului Mexican
  Campionatul Mondial din Rusia, 16 iunie. Ziua VAR și a penaltiurilor în lanț
  Campionatul Mondial din Rusia, ziua a doua. Portugalia-Spania, super cireașa de pe tort
  Tagurile:
  28 iunie, cronică, CM 2018, Rusia


  Știrile Zilei