04:17 19 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Duma de Stat

  Congresmanii SUA au solicitat discuții după ușile închise cu deputații ruși

  © Sputnik / Наталья Селиверстова
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  12901

  Delegația Congresului SUA, aflată într-o vizită la Moscova, a solicitat o întrevedere după ușile închise cu colegii lor din Duma de Stat a Rusiei.

  BUCUREȘTI, 3 iul — Sputnik. Partea americană a solicitat organizarea unei întrevederi a delegației Congresului SUA cu parlamentarii ruși fără prezența jurnaliștilor, transmite RIA Novosti cu referire la surse din cadrul aparatului Dumei de Stat.

  Donald Trump, Vladimir Putin și Jean-Claude Juncker
  © REUTERS / Steffen Kugle / Courtesy of Bundesregierung

  Potrivit sursei citate, reprezentanții Camerei Inferioare a legislativului rus se pregăteau de o întrevedere publică, în prezența presei americane și ruse. Cu toate acestea, congresmanii au solicitat să limiteze evenimentul la filmări protocolare, purtând discuțiile după ușile închise.

  "La solicitarea părții americane am decis să desfășurăm întrevederea într-un regim închis, luând în considerație că este nevoie de o discuție serioasă. Considerăm că în acest caz ar trebui să-i susținem", a declarat jurnaliștilor președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin.

  Marți, congresmanii au planificat câteva întrevederi la Moscova. În agenda zilei sunt incluse vizite la Ministerul Afacerilor Externe, Consiliul Federației, Duma de Stat, unde urmează să discute probleme legate de relații bilaterale și internaționale.

  Primii care vor primi delegația SUA va fi cei din Duma de Stat. Cu congresmanii americani se vor întâlni președintele camerei inferioare, Veaceslav Volodin, prim vicepreședinte Dumei de Stat, Aleksandr Jukov, care coordonează relațiile interparlamentare între Rusia și SUA, reprezentantul special al Dumei de Stat în organizațiile internaționale interpalamentare pentru dezvoltarea sportului, Veaceslav Fetisov, coordonatorul grupului pentru relații cu congresul SUA, Inga Iumașeva, președintele comisiei Dumei de Stat pentru afacerile internaționale, Leonid Sluțki, președintele comisiei pentru piețe financiare, Anatol Aksakov, președintele comisiei Dumei de Stat pentru problemele agrare, Vladimir Kașin, precum și președintele Dumei de Stat pentru educație și știință, Veaceslav Nikonov.

  Tematic

  De ce se teme UE de întâlnirea Putin-Trump și care e locul României în ecuație
  Kremlinul a comentat speculațiile despre o eventuală înțelegere Trump-Putin
  Summit-ul Putin-Trump se va desfăşura într-un oraş lângă Helsinki
  Londra, speriată de un eventual “pact Trump-Putin”
  Kremlinul confirmă oficial data întrevederii Trump-Putin
  Washington și Moscova au decis unde va avea loc summitul Putin-Trump, potrivit Fox News
  Reacția Chinei la preconizata întâlnire Putin-Trump
  Convenite, locul și data întâlnirii Putin-Trump
  Presa a aflat unde se vor întâlni Putin și Trump
  Trump se va întâlni cu Putin în viitorul cel mai apropiat
  Ce a spus Putin despre întrevedea Donald Trump-Kim Jong-un
  Tagurile:
  congresmani, Duma de Stat, Veaceslav Volodin, Rusia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei