13:49 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Combinatul metalurgic din Magnitogorsk

  Rusia a introdus tarife vamale pentru unele mărfuri americane

  © Sputnik / Александр Кондратюк
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  159 0 0

  Rusia a introdus tarife vamale suplimentare pentru unele categorii de mărfuri din SUA, drept răspuns la decizia Washingtonului de impune noi bariere pentru importul de oțel și aluminiu.

  BUCUREȘTI, 6 iul — Sputnik. Moscova a pus în aplicare tarife vamale suplimentare pentru un șir de mărfuri americane, potrivit Ministerului rus al Dezvoltării Economice. Respectiva hotărâre a fost semnată de prim-ministrul Dmitry Medvedev.

  Decizia vine drept răspuns la introducerea de către Washington a unor taxe pentru importul de oțel și aluminiu. Măsura se va extinde asupra sortimentului de mărfuri americane care pot fi înlocuite cu cele de producție rusească. Mărimea taxelor va varia între 25-40 la sută.

  În special, măsurile vor viza tehnica de construcție a drumurilor, echipamentele pentru gaz și petrol, instrumentele de prelucrare a metalului și foraj, precum și fibrele optice, a menționat ministrul rus al Economiei, Maksim Oreșkin.

  Potrivit lui, prejudiciile pentru exportatorii ruși în urma introducerii de către SUA a tarifelor vamale se ridică la peste 537,6 milioane de dolari.

  În prima etapă, volumul taxelor suplimentare la importurile de mărfuri americane va constitui 87,6 milioane de dolari pe an — ceea ce reprezintă o compensare la care Rusia are dreptul, conform regulilor OMC. Alte 450 milioane urmează să fie colectate în următorii trei ani în cazul în care OMC va decide că noile măsuri ale SUA contravin regulilor stabilite.

  Tematic

  E timpul să profităm. A început războiul comercial SUA-China, Hai România!
  Acum 2 ore a început cel mai mare război comercial din istorie
  Șoc mondial: Bruxelles, atac total la Trump - " E mai mult decât război comercial"
  Dolarul american se va prăbuși complet din cauza războiului comercial cu China
  Țările UE se bat pentru putere, România se războiește cu ea însăși
  Tagurile:
  tarife vamale, aluminiu, oțel, taxe, Maksim Oreșkin, Dmitryi Medvedev, Rusia, SUA


  Știrile Zilei