10:34 13 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Belgia, mai tare decât Brazilia!

  Campionatul mondial, 6 iulie. Europa - America de Sud 2-0!

  © Sputnik / Алексей Филиппов
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
  139 0 0

  Primele două sferturi de finală, Uruguay - Franța 0-2 și Brazilia — Belgia 1-2, au transformat evoluția de mai departe a turneului într-o afacere internă a echipelor din Bătrânul Continent.

  BUCUREȘTI, 6 iul — Sputnik. Uruguay — Franța a fost genul de meci în care miza a tăiat de-a binelea din spectacol. Deși, cine ar fi spus asta în debut, când totul mișca și chiar tălăzuia. Vedeta celeștilor, Edinson Cavani, a fost marele absent, iar Kylian Mbappé (ca și tot atacul francez, de altfel) s-a pomenit în chigi, ca să nu zburde după cum a făcut cu Argentina. A apărut nevoia să fie chemate întăririle din arierposturi și astfel a venit golul înscris de Varan, cu capul, în minutul 40. Peste 180 de secunde faza s-a repetat, ca în oglindă, la cealaltă poartă, dar Hugo Lloris s-a opus.

  Momentul fatal pentru celești a sosit după consumarea unei ore de joc, Greezmann a tras cu sete, balonul a luat o traectorie bizară și golkeaperul dublei campioane mondiale, prins pe picior greșit, l-a deviat în propria poartă.

  Greșeala fatală a lui Fernando Muslera
  © Sputnik / Григорий Соколов
  Greșeala fatală a lui Fernando Muslera

  Uruguayul, în cele ce urmează, a făcut tot ce a putut, dar nu a fost în stare să scimbe cursul evenimentelor. Într-un moment de frustrare și iritare, a pornit-o pe brutalități, după care, revenind cu greu în limitele corectitudini, a pierdut ultimele licăre de orgoliu și… s-a resemnat.

  Uruguay, în lacrimi
  © Sputnik / Виталий Белоусов
  Uruguay, în lacrimi

  Franța și-a meritat victoria și a luat o opțiune dintre cele mai serioase — cu jocul său bazat pe cadență variabilă și abilitate remarcabilă.

  În cealaltă partidă, care se anunța — și a fost — gala serii, Belgia pornea cu șansa a doua, fapt care în convenea de minune. Brazilia nu a pierdut nic o dată la acest turneu, luând un singur gol, dar ”Diavolii roșii”, la rândul lor, au repurtat patru victorii în lanț. Au rezistat primului asalt al pentacampionilor, foarte periculos, cu o bară țintită de Tiago Silva, dar au și răspuns tăios.

  Nenorocul selecționatei auriverde s-a întămplat în minutul 13 (!), un nefericit autogol al lui Fernandinho. Peste un sfert de oră și ceva belgienii înscriu fără a fi ajutați de oiponenți, după o fulgerătoare deplasare a bolonului de la Lukaku spre De Bruyne.

  Golul de 2-0
  © Sputnik / Владимир Астапкович
  Golul de 2-0

  Brazilia s-a pomenit în situația adversarei sale, când aceasta ceda cu același scor Japoniei. În prim planul atacurilor s-a pomenit Coutinho, care a supus unui adevărat bombardament poarta lui Courtois, în timp ce Neymar cerșea cu insistență un penalti. Poate a și avut dreptate în unul dintre episoade…

  Golul de răspuns, ca și ultimele ocazii de a egala, au fost rodul cooperării între Coutinho și Renato Augusto. Atât…

  Brazilia, o spunem cu oarecare rezervă, și-a respectat blazonul — prin faptul că nu a depus armele până în ultima secundă.

  La finele dramaticului sfert de finală Brazilia - Belgia
  © Sputnik / Алексей Филиппов
  La finele dramaticului sfert de finală Brazilia - Belgia

  Despre Belgia ce ar fi de zis? Ce am mai spus, anticipând, cu căteva zile în urmă: că în partida de azi de pe Kazan Arena se vor întâlni o fostă și o viitoare glorie a fotbalului mondial. Apropo, antrenorul flamanzilor a spus că discipolii lui s-au născut pe lume anume pentru a juca acest meci! 

  La finele acestei cronici sumare vă îndemnăm să consultați pronosticul nostru, emis în dimineața zilei, și să-l confruntați cu realitățile de la această oră. 

  Тема:
  Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)

  Tematic

  Campionatul mondial, 3 iulie. Suedia, cu chiu, și Anglia, cu of, completează clubul G8!
  Campionatul mondial, 2 iulie. Brazilia, tradițional, peste Mexic, Belgia evită Hiroshima!
  Campionatul mondial, 1 iulie. Minunea de pe Luzhniki: 138 milioane de euro bat 1 miliard!
  Campionatul mondial, 30 iunie. Stelele lui Messi și Ronaldo apun, răsar supernove
  Tagurile:
  6 iulie, cronică, CM 2018, Rusia


  Știrile Zilei