03:56 07 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Fanii englezi la CM 2018

  Fanii echipei Angliei demontează miturile privind ostilitatea Rusiei - VIDEO

  © Sputnik / Рамиль Ситдиков
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
  22420

  Fanii echipei Angliei la Cupa Mondială au demontat miturile create de presa din Marea Britanie înainte de turneu, mituri în care țara-gazdă era prezentată ca o ţară ostilă, dominată de rasism și huliganism.

  BUCUREŞTI, 9 iul — Sputnik, Doina Crainic. Theo Ogden și tatăl său, Stephen, care au călătorit în Rusia pentru a susține echipa naţională a Angliei The Three Lions (Cei trei lei), au postat un vedeou pe canalul lor de YouTube, în care şi-au povestit experiența trăită în timpul vizitei lor.

  În înregistrarea de 16 minute, cei doi fani demontează miturile despre posibilele pericole la care li s-a spus să se aștepte.

  Ei au spus că nimeni nu a încercat să-i omoare după sosirea lor în Rusia, ceea ce a risipit avertizarea că „huliganii ruși vă vor bate imediat după ce veţi intra în țară".

  Fanii au avut parte de o primire călduroasă din partea localnicilor, care au dat mâna cu ei în timp ce aceştia se plimbau pe străzile din Volgograd, unde Anglia și-a început campania pentru Cupa Mondială.

  „Temerile vehiculate în presa britanică ne-au influenţat puţin. Însă [ceea ce s-a întâmplat] a fost total opusul", a spus Theo, care a adăugat că putea purta „cu mândrie" un tricou cu culorile sportive ale Angliei fără să se teamă deloc că va fi atacat.

  De asemenea, fanii nu au putut găsi nicio dovadă în sprijinul afirmaţiei potrivit căreia rușii sunt în mare măsură rigizi, neprietenoși și reci, dezvăluind că au fost întâmpinați în Samara de oameni care le-au cumpărat un tort, văzând că cei doi fani celebrează golul din ultimul minut din meciul Angliei cu Tunisia.

  Vizitatorii englezi au fost impresionați şi de frumusețea naturii din Rusia, distribuind fotografii cu perspective spectaculoase ale râului Volga — ceea ce vine în contradicție cu concepţia susţinută adesea conform căreia „Rusia este o țară cenușie, anostă".

  Тема:
  Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)

  Tematic

  Avanpremiera meciului Nigeria-Islanda. Fanii insularilor cântă ”Kalinka”
  Tagurile:
  ospitalitate, impresii, CM 2018, Anglia, Rusia


  Știrile Zilei