06:10 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Serghei Lavrov

  Sancțiunile SUA împotriva Nord Stream-2 - o pură ideologie

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  11910

  Pe 11 iulie președintele SUA a criticat dur Berlin în timpul micului dejun cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg la ambasada SUA din Bruxelles, susținând că este inadecvat acordul Germaniei cu Rusia privind livrarea masivă de gaze și petrol, adăugând că "Germania este total controlată" de Moscova.

  BUCUREȘTI, 13 iul — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că afirmațiile președintelui SUA, Donald Trump, și a ministrului Energeticii, Rick Perry, în ceea ce privește gazoductul Nord Stream-2 reprezintă un exemplu al unei pure ideologii și a unei concurențe neloială.

  Într-un interviu oferit jurnalistului RT, Larry King, Lavrov a amintit de declarația lui Trump în care liderul american spune că președintele rus, Vladimir Putin, nu îi este nici dușman, nici prieten, ci concuren, care ar putea deveni, într-o bună zi, un amic.

  „Vorbind de competivitate: am crezut întotdeauna într-o concurență liberă, pentru că o piață liberă presupune co concurență loială", a declarat Lavrov.

  De asemenea, el a atras atenția la declarația ministrului Energeticii a SUA, Rick Perry în legătură cu Nord Stream-2.

  "El a spus că proiectul trebuie să fie stopat, iar SUA vor supune unor sancțini acele țări europene, companiilor cărora vor participa la proiect, pentru că esența SUA constă în concurență, iar pentru concurență aceștia au nevoie de noi terminale pentru gaze lichefiate americane. Aș spune că e vorba de o anumită concurență. Desigur, gazul autoritar rus, după cum sugerea, este mai prost decât gazul democratic american? Să mă iertați, însă în cazul dat nu este vorba de economie, nu de o concurență, aici vorbim deja de o ideologie pură și o concurență neloială", a concluzionat Lavrov.

  Tematic

  Secretarul general al NATO despre Nord Stream – 2: “Nu e treaba noastră”
  SUA a asigurat Germania că sancțiunile nu vor viza „Nord Stream – 2”
  MAE al Ungariei acuză UE de standarde duble în raport cu Nord Stream -2
  În Danemarca se încearcă blocarea proiectului „Nord Stream -2”
  Trump suspendă introducerea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord
  Presa nord-coreeană dezvăluie și confirmă agenda de discuții Trump-Kim
  Presa: Trump susține idea deschiderii rețelei McDonald's în Coreea de Nord
  Tagurile:
  rt.com, Ideologie, Nord Stream 2, Serghei Lavrov, Rusia


  Știrile Zilei