16:18 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Американская военная база в Девеселу.

  Putin şi Trump vor discuta despre baza Deveselu din România

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)
  30310

  Consilierul preşedintelui Rusiei Iurii Uşakov a reamintit că Moscova a confirmat în mod repetat respectarea Acordului privind reducerea armelor strategice ofensive și că şi-a îndeplinit pe deplin obligațiile.

  BUCUREŞTI, 14 iul — Sputnik. Acordul privind lichidarea rachetelor cu rază mică şi medie de acţiune ar putea fi discutat de preşedinţii Trump şi Putin la summitul de la Helsinki. Despre aceasta a anunţat consilierul preşedintelui rus Iurii Uşakov, pentru jurnalişti. 

  El a menţionat că, în acest context, în centrul atenţiei va fi şi Scutul Antirachetă d ela Deveselu, România. 

  "Se presupune că liderii vor discuta şi despre Acordul de lichidare a rachetelor cu rază mică şi medie de acţiune, inclusiv în contextul amplasării de către SUA la baza antirachetă din România a lansatoarelor, capabile nu doar să intercepteze, dar şi să lanseze rachete Tomahawk", a declarat Uşakov. 

  El a amintit că Rusia propune, deja pe parcursul mai multor ani, să fie discutată ieşirea SUA din Acordul privind sistemele antirachetă.

  În afară de aceasta, Moscova a confirmat în mod repetat respectarea Acordului privind reducerea armelor strategice ofensive și că şi-a îndeplinit pe deplin obligațiile.

  Тема:
  Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)


  Știrile Zilei