05:24 04 August 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.67
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
  15901

  ”Cocoșii galici” sunt dubli campioni mondiali, iar adversarii lor - campionii simpatiilor și ai respectului.

  BUCUREȘTI, 15 iul — Sputnik. Au fost suficiente câteva minute pentru a înțelege ce arme a decis să folosească fiecare dintre adversare în marea finală. Croații au procedat la un presing insistent și agresiv, francezii au ales espectativa, contraatacul și miza pe fazele fixe. Prima dintre ele, în minutul 18, s-a încheiat dramatic pentru balcanici, Mario Mandžukić a trimis cu capul în propria poartă.

  Primul autogol din istoria finalelor de Campionat mondial
  © Sputnik / Михаил Корытов
  Primul autogol din istoria finalelor de Campionat mondial

  Nic pentru o clipă nu a apărut gândul că acest autogol, primul în istoria finalelor de Campionat mondial, va decide totul. Croații au avut nevoie exact de 10 minute pentru a trimite în poarta ”Albaștrilor”. 

  Golul de 1-1
  © Sputnik / Александр Вильф
  Golul de 1-1

  Peste un interval absolut identic, în minutul 38, norocul le-a zâmbit din nou francezilor. Pentru un henț involuntar comis în propriul careu de Ivan Perišić, autorul golului egalizator (ce ironie a sorții!), arbitrul Néstor Pitana, după ce a consultat îndelung reluările video (a fost premiera sistemului VAR într-o finală de CM), a dictat penalti. Antoine Griezmann nu și-a permis să rateze.

  Penaltiul
  © Sputnik / Григорий Сысоев
  Penaltiul

  La începutul reprizei secunde ”Cocoșii galici” au respins câteva atacuri ale oponenților după care au prins momentul pentru a înscrie dintr-o fază de joc, prin Paul Pogba.

  3-1. Totul e decis?
  © Sputnik / Антон Денисов
  3-1. Totul e decis?

  Meritul echipei lui Didider Deschamps a fost că în acest moment nu a scos piciorul de pe accelerator, ba chiar a decis să se descătușeze.

  Zarurile sunt aruncate
  © Sputnik / Григорий Сысоев
  Zarurile sunt aruncate

  După reușita lui Kylian Mbappé, cel mai tănăr fotbalist al turneului, scorul a devenit imposibil de răsturnat, chiar și pentru croații care păreau să aibă două inimi în piept. Nu și puteri. Exepția a fost Mandžukić care s-a revanșat pentru greșeala din start și a înscris un gol de onoare, furându-i balonul portarului Hugo Lloris.

  Mario Mandžukić, revanșă personală care nu schimbă soarta partidei
  © Sputnik / Григорий Сысоев
  Mario Mandžukić, revanșă personală care nu schimbă soarta partidei

  Finala, până la urmă, a fost una agreabilă, cu 6 goluri și mai multe premiere despre care am vorbit pe parcurs. Nu s-a întîmplat numai cea mai așteptată, ca o națională din Europa de Est să devină campioană.

  Francezii, trebuie s-o spunem, și-au meritat victoria în această partidă, și multă lume este gata să uite evoluția lor extra-pragmatică din meciurile cu Danemarca și Belgia.

  Triumful francezilor
  © Sputnik / Алексей Филиппов
  Triumful francezilor

  Astfel, s-a  confirmat, în momentele lui esențiale, pronosticul nostru care azi a avut forma unei temeri. Ce ne rămâne să facem acum, după consumarea marelui eveniment fotbalistic, să acceptăm, în final, că învingătorii nu pot fi judecaţi?

  Тема:
  Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)

  Tematic

  Campionatul Mondial de fotbal, 15 iulie. Finala: Marea așteptare
  Campionatul mondial, 14 iulie. ”Diavolii roșii” s-au acoperit cu bronz
  Campionatul mondial, 11 iulie. Brexitul s-a produs, Croația se va bate în finală cu Franța
  Campionatul mondial, 10 iulie. Cântatul cocoșilor a spulberat farmecele drăcești
  Tagurile:
  15 iulie, cronică, CM 2018, Rusia


  Știrile Zilei