12:45 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)
  16210

  La conferința de presă comună care a avut loc după întâlnirea de la Helsinki, Vladimir Putin i-a oferit omului său american o minge de la Campionatul Mondial de Fotbal 2018, care, la rândul său, i-a dat un maiou al jucătorului rus de hochei Aleksandr Ovechkin şi un puc de hochei.

  BUCUREŞTI, 17 iul — Sputnik. La conferința de presă comună susţinută după o lungă discuție pe 16 iulie la Helsinki, Vladimir Putin i-a oferit lui Donald Trump o minge de fotbal.

  Unul dintre jurnaliști a folosit un termen de fotbal pentru a pune o întrebare despre relațiile ruso-americane. El a amintit că secretarul de stat american Mike Pompeo a spus înainte de summit-ul Trump-Putin că "mingea este pe partea rusă".

  Pentru a răspunde la această întrebare, Putin i-a oferit lui Donald Trump o minge de la Cupa Mondială 2018 și a spus că mingea este acum pe terenul american.

  U.S. President Donald Trump and Russian President Vladimir Putin shake hands as they hold a joint news conference after their meeting in Helsinki, Finland July 16, 2018
  © REUTERS / Grigory Dukor

  Președintele SUA i-a mulțumit șefului statului rus și a transmis acest dar soției sale. Liderul de la Casa Albă a promis să dea acest balon celui mai mic fiu, Barron.

  Donald Trump și-a exprimat speranța că Statele Unite vor găzdui Cupa Mondială din 2026 la fel de bine precum a făcut-o Rusia la Cupa Mondială din 2018.

  Președintele american i-a dăruit în schimb lui Vladimir Putin tricoul jucătorului rus de hochei Aleksandr Ovechkin și un puc de hochei.

  Тема:
  Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)

  Tematic

  Putin despre "implicarea" Rusiei în alegerile din SUA: George Soros intervine peste tot
  Putin și Trump au discutat despre tratatele de lichidare a rachetelor
  Putin a insistat că relațiile dintre Rusia și SUA trebuie să fie reconsiderate
  Putin: Voiam ca Trump să câştige
  Putin: Un dialog util și de succes. Trump: O întălnire deschisă și productivă


  Știrile Zilei