11:23 17 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.17
 • USD17.68
 • RUB0.28
 • RON4.02
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)
  15830

  Dialogul între Rusia şi SUA este esențial în contextul provocărilor la nivel internaţional, iar omenirea nu își poate permite să existe tăcere între cele două țări, a declarat ministrul german de Externe.

  BUCUREŞTI, 17 iul — Sputnik, Doina Crainic. Heiko Maas, ministrul german de Externe, şi-a exprimat aprecierea faţă de summitul dintre Donald Trump și Vladimir Putin, eveniment considerat un punct de cotitură în relaţiile dintre cele două ţări. Oficialul a îndemnat la mai multe contacte diplomatice între Moscova și Washington.

  „Este important ca SUA și Rusia să poarte dezbateri. Nu putem să ne permitem tăcerea între Washington și Moscova" în ceea ce priveşte conflictul din Siria, criza ucraineană și chestiuni legate de controlul armelor și dezarmare, a declarat Heiko Maas pentru grupul media RedaktionsNetzwerk Deutschland, într-un interviu publicat marți.

  Luni, atenţia întregii lumi s-a concentrat asupra capitalei finlandeze Helsinki, unde Trump și omologul său, Putin, au participat la un summit istoric. Cei doi lideri au vorbit, la conferința de presă, despre direcţia spre care se îndreaptă relațiile dintre SUA şi Rusia.

  Putin a subliniat că nu există motive obiective pentru care Moscova și Washington să nu se înțeleagă, în timp ce omologul său american a insistat asupra ideii că evenimentul este „benefic" nu doar pentru SUA și Rusia, ci şi pentru „întreaga lume", potrivit RT.

  Subiectul despre „amestecul Rusiei" a fost inevitabil adus în discuţie, iar cei doi președinți l-au abordat atât în privat, cât și în timpul conferinței de presă comune.

  Putin a negat din nou scenariile cu privire la presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016, adăugând că Rusia este pregătită să participe la o anchetă comună dacă s-ar prezenta vreo dovadă reală.

  Trump a părut convins de președintele Rusiei. „Președintele Putin spune că Rusia nu s-a amestecat. Nu văd niciun motiv pentru care ar fi făcut asta", a spus Trump.

  Тема:
  Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)

  Tematic

  Trump: întâlnirea cu Putin a fost mai bună decât cea cu NATO
  Balonul oficial al Mondialului 2018 și jocul de pase la conferința de presă Putin-Trump
  Summitul Putin-Trump s-a încheiat. Cine a plătit nota?
  Ce zice presa românească despre summitul Putin-Trump: frică și isterie
  Tagurile:
  importanță, dialogul ruso-american, MAE, Heiko Maas, Germania


  Știrile Zilei