17:20 28 Martie 2020
În direct
 • EUR19.78
 • USD18.04
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (123)
  65640

  Ministerul rus al Apărării a anunțat începerea producției în serie a sistemului de rachete balistice „Avangard”, acestea urmând să între în curând în dotarea armatei.

  BUCUREȘTI, 19 iul — Sputnik. Au fost finalizate lucrările asupra sistemului de rachete "Avangard", destinat consolidării capacității de apărare a Rusiei, a anunțat Ministerul Apărării.

  "Complexul industrial-militar al Rusiei a finalizat lucrările asupra sistemului de rachetă „Avangard" cu o dotare absolut nouă — rachete de croazieră hipersonice cu efect planor. Întreprinderile industriale au demarat producția în serie", se specifică în comunicat.

  Ministerul Apărării a reamintit că zborul blocului de rachete hipersonice are loc la o altitudine de câteva zeci de kilometri, în straturile dense ale atmosferei, spre deosebire de alte rachetei balistice intercontinentale, care zboară pe o traiectorie balistică.

  Viteza maximă pe care o poate atinge "Avangard" depășește viteza sunetului de 20 de ori. Impredictibilitatea traiectoriei de zbor a noului sistem se datorează capacității de manevrare și evitare a ariei de acțiune a sistemelor de apărare antirachetă.

  Marți s-a anunțat că Avangard va avea un corp din titan, rezistent la temperaturi înalte.

  „Odată cu lansarea producției în serie, a început și pregătirile pentru luarea în exploatare. În districtul Dombarovski al unităților Forțelor de Rachete Strategice Ruse sunt realizate acțiuni de pregătire a obiectelor de infrastructură pentru exploatare a noului sistem de rachete "Avangrad", fiind efectuate lucrări de verificare a caracteristicilor de luptă și tehnice, care vor asigura o intrare mai rapidă în dotare a sistemului", a adăugat adjunctul comandatului Forțelor de Rachete Strategice, generalul-maior, Serghei Poroskun.

  În cadrul unui discurs rostit în luna martie în fața Adunării Federale a Rusiei, Vladimir Putin a anunțat crearea de către specialiștii ruși a sistemului „Avangard", capabil să efectueze zboruri în straturile dense ale atmosferei pe raze intercontinentale, atingând o viteză hipersonică, care depășește numărul lui Mach de 20 de ori.

  Prin urmare, vicepremierul rus, Yuryi Borisov, care în acea perioadă deținea postul de viceministru al Apărării, a anunțat despre semnarea unui contract pentru o producție în serie a primei partide a rachetelor „Avangard".

  În luna iulie, liderul rus a declarat că noul sistem de rachete balistice reprezintă o "armă absolută" și nicio țară din lume nu va putea dispune de sisteme asemănătoare în viitorul apropiat. De asemenea, el a reamintit că Moscova a început să dezvolte sisteme drept răspuns la denunțarea unilaterală de către SUA a Tratatul Rachetelor Anti-balistice.

  Тема:
  Industria militară rusă (123)

  Tematic

  Momentul lansarii rachetei Iskander, pe VIDEO
  Lansarea rachetelor balistice Bulava de pe submarinul strategic Iury Dolgoruky. VIDEO
  Putin: Rachetele Kalibr se vor află permanent în Marea Mediterană
  SUA sunt vulnerabile în fața rachetelor rusești „Kinjal”
  Nu există obstacole în calea acestei noi rachete ruse
  Imagini video cu testul rachetei balistice intercontinentale ruseşti "Sarmat"
  De câte rachete este nevoie pentru a neutraliza un „Sarmat” rus
  Au apărut primele imagini ale testelor rachetei hipersonice rusești "Kinjal"
  Tagurile:
  avangard, Armele hipersonice, rachete balistice, Rusia


  Știrile Zilei