00:10 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Putin

  Putin a explicat cine sunt inamicii Rusiei în SUA

  © Sputnik / Михаил Климентьев
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  727110

  Liderul de la Kremlin a vorbit despre acele forțe din interiorul societății americane care cultivă adversitatea fața de țara lui.

  BUCUREȘTI, 19 iul — Sputnik. Vladimir Putin consideră că inamicii Rusiei din SUA sunt niște persoane influente și puternice.

  Potrivit lui, aceștia sunt capabili să le insufle milioanelor de cetățeni „diverse istorii care nu pot fi digerate într-o logică normală".

  "Am fost învățați așa întotdeauna și peste tot — că oamenii care lucrează la stat, în interesul societății, trebuie să se gândească în primul rând la interesele fundamentale, pe care să le pună mai presus de toate. Însă, nu. În Statele Unite, observăm că există forțe, care pun mai presus de interesele societății interesele de grup, de partid", a spus președintele în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor și reprezentanților permanenți ai Rusiei în țările de peste hotare.

  Președintele a menționat că, în pofida acestui lucru, Rusia este gata să dezvolte contactele cu SUA în baza egalității în drepturi și avantajului reciproc. De asemenea, el a ținut să sublinieze că toată lumea are nevoie de acest lucru.

  "În calitate de o supraputere nucleară, avem o responsabilitate deosebită pentru asigurarea stabilității și securității strategice", a mai adăugat el.

  Președintele rus a făcut și o apreciere a relațiilor cu SUA. În opinia lui, Moscova și Washingtonul au pășit pe calea unor schimbări pozitive. El a reamintit despre întrevederea care a avut loc recent cu președintele SUA, Donald Trump, la Helsinki.

  "În ciuda viziunilor diferite, am căzut de acord că relațiile ruso-americane se află într-o stare nesatisfăcătoare, iar în mulți parametri sunt mai proaste decât în perioada războiului rece", a menționat liderul rus, adăugând că problemele acumulate în ultimii ani nu pot fi soluționate în câteva ore.

  "Cu toate acestea, în pofida acestui lucru, întâlnirea a fost una reușită în ansamblu și a dus la niște înțelegeri utile", a conchis Putin.

  Tematic

  Putin a explicat cum trebuie să arate politica externă a Moscovei
  Putin: cei care vor Ucraina și Georgia în NATO să se gândească la consecințe
  Tagurile:
  declarație, Inamici, ambasadori, Discurs, Vladimir Putin, Rusia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei