00:13 17 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  La Chişinău a fost inaugurat primul delfinariu din ţară

  Un expert despre rolul delfinilor în armata rusă

  © Sputnik . Evghenii Panasenco
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  126 0 0

  Un expert a explicat care este rolul delfinilor astăzi în rândurile armatei ruse.

  BUCUREȘTI, 19 iul — Sputnik. Ministerul Apărării al Rusiei achiziționează delfini nu doar pentru acțiuni militare, dar și pentru identificarea unor obiecte sub apă, a explicat agenției RIA Novosti directorul interimar al Stației Științifice Karadag, Roman Gorbunov.

  Potrivit cercetătorului laboratorului de biochimie și fiziologie a hidrobionţilor din cadrul stației Karadag, Andrei Artov, acum doi ani Ministerul Apărării a organizat un tender pentru prinderea a cinci de delfini, afalini de Marea Neagră. Acesta a adăuga că în în golful Kazachyi din Sevastopol există un delfinariu, folosit în trecut și astăzi de specialiști militari.

  "Studiile militare nu sunt întotdeauna legate de pregătirea unor delfini de luptă. Există cercetări care sunt legate de faptul că delfinii dispun de un sistem complex de comunicare, care le permit identificarea unor obiecte în mediu acvatic. Au loc și astfel de cercetări", a spus Gorbunov în cadrul unei conferințe de presă organizate la Simferopol.

  Savanții sunt de părere că astăzi nu mai este necesară utilizarea delfinilor în luptă. În opinia lui Artov, sistemele tehnice moderne permit realizarea unor sarcini care în trecut erau propuse în procesul de dresare a delfinilor în SUA și URSS, în anii 70 ai secolului trecut. În afară de aceasta, consideră el, efectuarea unor astfel de experimente cu animalele, care în după nivelul de dezvoltare sunt apropiate de ființa umană, este lipsit de etică.

  Tematic

  Armata rusă se va dota cu 6 arme de neegalat în următorii ani
  În Elveția “au dispărut” dosarele despre activitatea armatei secrete a NATO
  Tagurile:
  Delfin, Armata rusă, Roman Gorbunov, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei