23:10 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  24080

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va participa la summitul BRICS din Africa de Sud.

  BUCUREȘTI, 25 iul — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va vizita Africa de Sud pentru a participa la cel de-al zecelea summitul BRICS, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

  "Între 26-27 iulie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, va vizita Africa de Sud unde va participa la cel de-al zecelea summitul BRICS. În cadrul ședinței de lucru jubiliare a summitului șefii de stat ai Braziliei, Rusiei, Indiei, Chinei și Africii de Sud vor examina starea și perspectivele cooperării în cadrul BRICS în diverse direcții", se spune în comunicat. De asemenea, liderii vor discuta și despre pregătirea participării lui Xi Jinping la forumul economic de la Vladivostok în calitate de unul din principalii oaspeți.

  "Din câte știți, am convenit asupra unor întrevederi periodice ai liderilor, profitând de participarea lor la fiecare forum internațional și această înțelegere este respectată cu strictețe. De această dată întâlnirea va avea loc în formatul unei conversații informale, la masa de prânz. Adică, vom avea și un prânz", a comunicat consilierul prezidențial Yuryi Ushakov.

  Pe marja summitului, Putin se va întâlni și cu liderul turc, Recept Tayyip Erdogan.

  „Vom continua dialogul, ne întâlnim periodic cu politicienii turci, discutăm des la telefon. În acest an am avut peste 16 discuții telefonice. Desigur, aici vom avea o întrevedere bilaterală, unde se va discuta despre proiectele energetice, cooperare în procesul de reglementare a problemei siriene, în special despre pașii următori în cadrul formatului de la Astana", a comunicat Ushakov.

  De asemenea, liderul rus va avea o serie de întâlniri și cu liderul Angolei, João Lourenço, președintele Argentinei, Mauricio Macri, președintele Zambiei, Edgar Lungu, prim-ministrul Indiei, Narendra Modi.

  Se menționează că pe agenda discuțiilor vor fi incluse și alte subiecte legate de problemele internaționale și regionale, inclusiv problema contracarării comune a noilor provocări și amenințări.

  Tematic

  Statele BRICS vor avea o politică comună în securitatea informațională
  Putin participă la summitul BRICS din China
  Banca de Dezvoltare BRICS, implicată în proiecte în Rusia
  România, interesată de BRICS și de o cooperare militară cu Brazilia
  Miniștrii de Externe ai statelor BRICS se vor întâlni la Beijing
  Liderii BRICS au adoptat o declarație comună
  BRICS ar putea renunța la dolar, dar cu "consecințe geopolitice dramatice"
  Vladimir Putin este așteptat la summitul G20 din China, dar și alți lideri BRICS
  Tagurile:
  summit, comunicat, Kremlin, BRICS, Vladimir Putin, Africa de Sud, Rusia


  Știrile Zilei