17:38 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова

  Zaharova explică ce subminează relația Rusia-SUA

  © Sputnik / Виталий Белоусов
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  23980

  De vină este isteria creată în jurul unei presupuse influențe pe care ar avea-o Moscova asupra opiniei publice americane prin intermediul rețelelor de socializare.

  BUCUREȘTI, 3 aug — Sputnik. Moscova regretă declarațiile făcute de reprezentanții Departamentului de Stat cu privire la o pretinsă influență a Rusiei asupra opiniei publice americane prin intermediul rețelelor de socializare, iar isteria provocată în jurul unei imaginare imixtiuni a Moscovei în alegerile americane subminează relațiile între Rusia și SUA și compromite sistemul politic din SUA, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

  „Regretăm declarațiile făcute de reprezentanții Departamentului de Stat pe 1 august, în care SUA s-au solidarizat cu afirmația despre o pretinsă influență asupra opiniei publice americane prin intermediul rețelelor de socializare, în special, prin Facebook. Departamentul de Stat a acuzat, desigur, Rusia. Nu au fost prezentate niciun fel de probe, însă țara noastră a fost calificată drept un inamic. La rândul nostru, presupunem că diplomații ar trebui să păstreze o etică profesională și, atunci când fac declarații, să realizeze ce consecințe ar putea avea acestea", a spus Zaharova.

  Anterior, purtătoarea de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, a declarat că instituția salută decizia companiei Facebook de eliminare a unui șir de profiluri gestionate din afara SUA. Potrivit Nauert, profilurile eliminate instigau la „ură și discriminare" în SUA. De asemenea, reprezentantul Departamentului de Stat a spus că responsabili pentru conținutul postărilor făcute de pe aceste profiluri sunt „Rusia și alți actori ostili" și a îndemnat la curmarea imediată a unor astfel de „comportamente iresponsabile".

  "Isteria care durează de doi ani în jurul unui pretins amestec al Rusiei în alegerile americane, care nu a existat, subminează relațiile bilaterale și face de râs sistemul politic din SUA, prezentând democrația americană drept o casă din cărți de joc", a spus diplomatul în cadrul unui briefing organizat vineri.

  Tematic

  Într-o rochie de gală mini, Maria Zaharova a făcut furori la Festival de muzică din Baku
  Zaharova despre poza cu liderii G7: Credeam că e făcută în Photoshop
  Zaharova: În Siria au lovit cei care pretind la rolul de lider moral mondial
  Zaharova despre decizia Marii Britanii: au făcut ordine în Irak, vor ajuta și în Siria
  Zaharova către Trump: Începeți cu lichidarea propriilor arme chimice!
  Zaharova a comentat soarta animalelor părăsite în casa lui Skripal
  Maria Zaharova a prezentat „eprubeta minciunii” a Londrei
  Zaharova despre miza scandalului diplomatic provocat de Londra
  Zaharova: 50 de diplomați britanici vor pleca acasă
  Zaharova - de ce Londra refuză să ofere informații în cazul Skripal
  Zaharova: SUA și Marea Britanie au exercitat presiuni asupra partenerilor
  Zaharova, către Johnson: Ce au căutat britanicii în vizită la Hitler?
  Tagurile:
  Departamentul de Stat, Facebook, Alegerile prezidențiale din SUA, Heather Nauert, Maria Zaharova, Rusia, SUA


  Știrile Zilei