23:38 27 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  22720

  Președintele Vladimir Putin a semnat o nouă lege care reglementează producția, stocarea și transportul produselor ecologice în Rusia. Decretul interzice agrochimia, pesticidele, folosirea stimulatorilor de creștere pe bază de antibiotice și a hormonilor.

  BUCUREȘTI, 8 aug — Sputnik, Doina Crainic. Noua lege, aprobată de ambele Camere ale Parlamentului rus, va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020. În lege sunt introduse referințe la "producția ecologică", "producătorul de alimente ecologice" și "agricultura ecologică", și se stabilesc măsuri de control cu privire la producerea, depozitarea, etichetarea, vânzarea și transportul de bunuri de acest fel.

  ​Legislația nu acoperă produse precum parfumurile, cosmeticele și medicamentele, semințele forestiere, vânătoarea și pescuitul în afară de acvacultură.

  Reguli similare au fost aprobate de peste 80 de țări până acum. Primele încercări de adoptare a acestei măsuri în Rusia au fost făcute acum 15 ani. Legislația ar putea ajuta Rusia să obțină o participare de 25% pe piața globală de produse ecologice, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev la începutul acestui an.

  Măsura, care include și crearea unui registru național, va conduce la scoaterea de pe piață a unor jucători necinstiți și va avea un impact pozitiv asupra calității produselor ecologice, a declarat purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat Vyacheslav Volodin, potrivit RT.

  Tematic

  Rusia, exportator-lider de alimente ecologice, în timp ce UE sprijină OMG
  Moldova vrea să dezvolte agricultura ecologică în cooperare cu Cehia
  Ne-au luat pământurile. "Tu, în țara ta, nu vei mai produce suficientă hrană"
  Călin Georgescu: „Putem ajunge cel mai important exportator de hrană și energie”
  Agricultura industrială ne-a „furat" hrana. Ce impact are asupra sănătății
  Ilie Catrinoiu: Dezvoltarea înseamnă acces direct la hrană și apă
  Tagurile:
  agricultura ecologică, produse ecologice, parlament, Rusia


  Știrile Zilei