12:29 23 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.60
 • USD16.66
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.59
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  10430

  Moscova consideră inacceptabile și ilegale sancțiunile introduse de SUA în legătură cu incidentul din orașul Salisbury.

  BUCUREȘTI, 9 aug — Sputnik. Moscova respinge acuzațiile de o pretinsă implicare în incidentul de la Salisbury, Federația Rusă nu a avut nicio atribuție la faptul utilizării armelor chimice, a declarat joi purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitryi Peskov.

  Respingem din noi vehement orice acuzații de o posibilă implicare a statului rus în ceea ce s-a întâmplat la Salisbury. Nici nu poate fi vorba de așa ceva, a declarat Peskov jurnaliștilor.

  "Rusia nu a avut și nu are, nici nu poate fi vorba de așa ceva, ca Rusia să aibă vreo tangență la niște fapte de utilizare a armelor chimice. Mai mult decât atât, nici nu putem vorbi despre ce și cum a fost utilizat în Marea Britanie pentru că nu dispune de nicio informație și nu am primit niciun răspuns la propunerea de investigare comună a acestui incident, ceea ce ne provoacă o îngrijorare serioasă", a declarat el.

  Purtătorul de cuvânt al lui Putin a mai declara că introducerea noilor restricții, sub pretextul incidentului de la Salisbury, este ilegală.

  "Asocierile cu aceste evenimente sunt inacceptabile. Astfel de restricții, care au fost pregătite de partea americană prealabil, în viziunea noastră, sunt absolut ilegale și vin în contradicție cu dreptul internaționale", a spus Peskov.

  Miercuri, administrația SUA a anunțat introducerea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza unei pretinse utilizări a armei chimice în orașul britanic Salisbury. Potrivit postului NBC, primul pachet presupune interzicerea exportului în Rusia a dispozitivelor electronice și detaliilor de destinație dublă, iar al doilea pachet prevede diminuarea nivelului relațiilor diplomatice, interzicerea curselor aeriene în SUA pentru compania "Aeroflot" și stoparea exporturilor americane. Rusia va putea evita cel de-al doilea pachet de sancțiuni dacă va garanta că nu va mai utiliza arme chimice în viitor, menționează Departamentul de Stat.

  Tematic

  Daily Mail: ”Urma românească” în istoria cu otrăvirea familiei Skripal?
  Putin: dacă Skripal ar fi fost otrăvit cu un toxin militar, ar fi decedat pe loc
  Salisbury: Serghei Skripal a fost externat
  Skripal, tata și fiica, au fost otrăviți cu o armă chimică produsă de SUA și britanici
  OPCW ține la secret denumirea agentului chimic de la originea ”Cazului Skripal”
  Ambasada rusă la Londra: Marea Britanie nu oferă detalii despre Iulia Skripal
  Tagurile:
  Arme chimice, sancțiuni, Dmitryi Peskov, Serghei Skripal, Salisbury, Moscova, Rusia, SUA, Marea Britanie

  Știrile Zilei