06:26 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  19161

  Moscova promite măsuri de retorsiune la restricțiile pe care ar intenționa să le introducă SUA sub pretextul implicării Rusiei în incidentul de la Salisbury.

  BUCUREȘTI, 9 aug — Sputnik. Rusia promite să răspundă simetric la sancțiunile pe care SUA planifică să le introducă în raport cu Moscova, a declarat în cadrul unui briefing, organizat astăzi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

  "Rusia introduce sancțiuni în raport cu acele țări care introduc sancțiuni împotriva Rusiei. Când Marea Britanie introduce sancțiuni sau măsuri restrictive, cum ar fi expulzarea diplomaților ruși, sau oricare alte acțiuni cu caracter ostil în raport cu partea rusă, noi răspundem întotdeauna adecvat, în oglindă — spune-ți cum vreți", a menționat Zaharova.

  „Dacă este vorba de oricare altă țară, din păcate, suntem nevoiți să acționăm adecvat. Acest lucru poate fi numit în oglindă, simetric, oricum", a subliniat ea.

  Maria Zaharova
  © Sputnik / Сергей Гунеев

  Miercuri, administrația SUA a anunțat despre intenția de a introduce noi sancțiuni împotriva Rusiei sub pretextul suspectării de implicare a Moscovei în utilizarea armelor chimice în Salisbury.

  La baza sancțiunilor se află legea americană cu privire la controlul asupra armelor chimice și biologice, adoptată în anul 1991. La aceasta s-a mai făcut referire în martie 2018, când SUA au introdus sancțiuni împotriva Coreei de Nord pentru utilizarea armei chimice în asasinarea lui Kim Jong-nam, fratele liderului nord-coreean, Kim Jong-un, precum și în raport cu Siria, în anul 2013.

  Tematic

  Kremlinul: noile sancțiuni în legătură cu incidentul din Salisbury sunt ilegale
  De mâine, o nouă confruntare UE-SUA: Europa va bloca sancțiunile anti-Iran
  UE a adoptat noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza podului spre Crimeea
  Turcia nu se va alătura sancțiunilor SUA împotriva Iranului
  Tagurile:
  sancțiuni, Ministerul Afacerilor Externe, Maria Zaharova, Rusia, SUA


  Știrile Zilei