04:01 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Fregata Amiralul Essen a sosit în Sevastopol

  O fregată rusească a interceptat un submarin american în Marea Mediterană

  © Sputnik / Василий Батанов
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  36930

  O fregată rusească a urmărit și însoțit un submarin american în apele Mării Mediterane.

  BUCUREȘTI, 10 aug — Sputnik. Fregata flotei maritime din Marea Neagră "Amiralul Essen", în timpul ultimei navigări prin Marea Mediterană, a urmărit și escortat submarinul american de tip „Ohio", notează Izvestia, cu referire la Comandamentul General al Flotei Maritime rusești.

  Cazul a avut loc în aprilie, iar urmărirea a durat peste două ore, scrie publicația. În această perioadă echipajul fregatei a notat parametrii principali ai submarinului, care vor fi descifrați și atașați la profilul acustic al submarinului, reușind să îndeplinească și comanda de nimicire a unui inamic convențional.

  Submarinul Vladimir Monomah din Kamchatka
  © Sputnik / Ильдус Гилязутдинов

  Izvestia menționează că în aprilie în Marea Mediterană a sosit un grup naval de portavioane ale SUA, în componența căruia se afla portavionul „Harry Truman", patru crucișătoare de tip „Arleigh Burke". Presa americană și britanică a anunțat că acestea erau însoțite de barca muntifuncțională "John Warner" de tip "Virginia", precum și submarinul nuclear „Georgia", de tip "Ohio".

  Cel mai probabil, anume acesta din urmă a fost urmărit de "Amiralul Essen", scrie Izvestia.

  Anterior, se anunțase că "Amiralul Essen" a plecat în Marea Mediterană în luna martie și a revenit în baza din Sevastopol la sfârșitul lunii iunie. Serviciul de presă al flotei maritime din Marea Neagră a anunțat că în perioada campaniei echipajul a efectuat un complex de exerciții militare pentru o singură navă, în componența grupului de nave, cu executarea unor trageri din artilerie asupra unor ținte de pe apă și din aer, precum și a efectuat și misiuni împotriva submarinelor.

  Mai devreme ziarul Times a scris că un submarin nuclear, dotat cu rachete de croazieră și torpede al forțelor maritime Marii Britanii, din clasa "Astute", nu a reușit să participe la operațiunile militare din Siria din luna aprilie, pentru că a fost nevoită să manevreze în intimidare față de submarine rusești. Publicația afirmă că submarinul britanic a jucat în „pisica și șoarice" în Marea Mediterană cu un submarin rusesc sau două a proiectului 636.3, de clasă „Varșaveanka", supranumită de experții occidentali "Gaură neagră" pentru navigarea silențioasă.

  Publicația a menționat că submarinul britanic a fost nevoit să se desprindă de două fregate rusești și un avion antisubmarin. Din aceste motive, acesta nu a reușit să se apropie la o distanță suficientă pentru a efectua lovituri asupra Siriei, în pofida faptului că a încercat timp de câteva zile să rămână neobservat.

  Fostul comandant al Flotei de la Marea Baltică (2001-2006), amiralul Vladimir Valuev, și-a exprimat opinia că submarinul britanic nu a fost în stare să efectueze lovituri asupra obiectivelor din Siria datorită unor manevre reușite ale forțelor maritive rusești din Marea Mediterană.

  Tematic

  Submarinele nucleare rusești vor avea un reactor “veșnic”
  Presa americană dă alarma: Rusia dezvoltă o dronă submarină distrugătoare
  Lansarea rachetelor balistice Bulava de pe submarinul strategic Iury Dolgoruky. VIDEO
  Submarinul rus al viitorului, primele dezvăluiri
  Marea Britanie a trimis submarine spre Siria - mass-media
  Submarinele SUA sparg gheața arctică, aviația rusă survolează Polul Nord. VIDEO
  Remember, submarinul ”San Juan”. Ce misiune îndeplinea înainte de naufragiu
  Tagurile:
  Amiralul Essen, submarin, Fregată, Marea mediterană, Rusia, SUA, Marea Britanie, Siria


  Știrile Zilei