20:15 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Vladimir Putin

  Putin a sosit la summit din Kazahstan al țărilor caspice: se va lua o decizie istorică

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  35980

  Vladimir Putin a sosit în Kazahstan unde va participa la un summitul regional al celor cinci state din regiunea Mării Caspice.

  BUCUREȘTI, 12 aug  — Sputnik. Președintele Federațiri Ruse, Vladimir Putin, a sosit duminică în Kazahstan pentru a participa la summitul celor cinci state din regiunea Mării Caspice, transmite RIA Novosti.

  Avionul șefului statului rus a aterizat pe aeroportul Aktau, un oraș industrial de pe țărmul Mării Caspice. În orașul se află cel mai mare port din Kazahstan. Aktau este și centrul de extracții de gaze naturale.

  Din aeroport, Putin a plecat la Palatul Prieteniei, unde împreună cu președinții Kazahstanului, Turkmenistatului, Azeibadjanului și Iranului la summitul regional.

  În cadrul întrevederii va avea loc ceremonia de semnare a unor documente comune, după care liderii vor face declarații pentru presă, vor participa la o sesiune foto comune.

  Principalul moment al evenimentului va fi semnarea convenției cu privire la statutul Mării Caspice, în jurul căreia se discută din anul 1996.

  Problema statutului Mării Caspice a devenit una actuală după destrămarea URSS, când apariția noilor subiecți ai dreptului internațional — Azerbaidjan, Kazahstan și Turkmenistan, a determinat necesitatea delimitării teritoriul mării între cele cinci state. Potrivit serviciului de presă a Kremlinului, negocierile experților și mediatorilor a permis elaborarea unui text echilibrat, care reflectă un echilibru al intereselor tuturor statelor din regiune.

  Tematic

  Scrisoarea lui Trump pentru Putin a ajuns la Moscova, nu și la destinatar
  Politico pretinde a ști ce document i-a remis Putin lui Trump la Helsinki
  Putin semnează legea privind ziua aderării Crimeei la Imperiul Rus
  Doi români, în Piața Roșie, cântă imnul național și o melodie pentru Putin
  Omul lui Iohannis recunoaște clar - "Putin, un model de guvernare pentru europeni"
  Putin: Flota rusă asigură cu succes capacitatea de apărare a țării
  Tagurile:
  summit, Vladimir Putin, Marea Caspică, Kazahstan, Rusia


  Știrile Zilei