15:55 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Vera Gurevich, fosta diriginte a lui Vladimir Putin

  Diriginta lui Putin a povestit despre anii lui de școală

  © Sputnik / Саид Царнаев
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  41580

  Fosta dirigintă a președintelui rus a povestit despre anii de școală a lui Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 15 aug — Sputnik. Diriginta Vera Gurevich, din perioada copilăriei președintelui rus Vladimir Putin, care a vizitat orașul Groznyi, a povestit corespondentului RIA Novosti, cum un elev ștrengar, care în clasele primare "era plin de energie", a devenit un absolvent exemplar, cu care păstrează până în prezent relații foarte apropiate.

  Marți, Gurevich a sosit în Groznyi, a vizitat muzeul Ahmat Haji Kadyrov, moscheia „Inima Ceceniei", s-a întâlnit cu membrii Sfatului celor bătrâni și conducerea Ceceniei.

  Cu-cu, sunt aici!

  Gurevich a menționat că viitorul președinte întotdeauna i-a îndreptățit încrederea.

  „Am avut întotdeauna relații bazate pe încredere cu elevii mei, e foarte important. În pofida diferenței de vârstă, colegul matur trebuie să întrevadă în orice om personalitatea, indiferent cum se manifestă băiatul sau fata în acea perioadă", a povestit profesoara.

  „A absolvit cu succes clasa a 8-a, fără note de trei. A intrat la o școală cu înclinație spre chimie, însă disciplina nu l-a atras, prefera mai mult profilul uman și și-a propus să intre la facultate. Au concurat 30 de oameni pentru un loc, însă a reușit să se înscrie și a primit doar note de cinci. Doar la compunere a avut un patru. Și-a realizat visul, a reușit totul prin forțe proprii", povestește Gurevich.

  Fiind întrebată dacă Putin a avut note de doi, ea a menționat că în clasele primare, probabil, a avut.

  "Probabil a avut în clasele primare, pentru că fugea de la lecții, deschidea toate ușile și striga: "Cu-cu, sunt eu!". A fost desigur un ștrengar plin de energie", își amintește Gurevich.

  Elevul preferat?

  Doamna Vera a negat presupunea că Putin ar fi fost "principalul ei elev".

  "Nu pot spune că Vladimir Vladimirovici ar fi fost „principalul elev", am avut mulți elevi demni — medici, programiști, traducători, profesori", a declarat ea corespondentului RIA Novosti.

  Gurevich a comparat elevii ei cu o mare familie. "E ca în familie, unde există mulți nepoți, există o bunică, un bunel, iar ei sunt vreo 10-12 persoane. Nu e adevărat, când spui "îi iubesc pe toți în egală măsură", unul întotdeauna te atrage ca un magnet. Pe cine l-ai avut la inimă, acela va fi elevul tău preferat", a subliniat ea.

  Profesoara a reamintit că până în ziua de azi are relații de prietenie cu fostul ei elev — Putin, între ei s-a păstrat o legătură spirituală.

  "În problemele de educație totul depinde de elev, nu e un secret. Desigur, și de alte calități ale omului care îi este mentor, asistent și prieten. Să o spun direct, până în prezent suntem în continuare niște prieteni cu Vladimir Vladimirovici (Putin), avem grijă unul de altul. Desigur, nu în sens material, să mă înțelegeți corect", a adăugat Gurevich.

  Putin și Modi la centrul Sirius
  © Sputnik / Михаил Климентьев

  În opinia ei, sarcina pedagogului constă în învățarea copilului să-și atingă scopul pe care și l-a propus, "însă nu cu orice preț, ci cu demnitate".

  Diriginta lui Putin, Vera Gurevich, de 85 de ani, i-a fost profesoară între clasele 5 și 8, în școala numărul 193 din Leningrad (Sankt Petersburg, azi). Ea a absolvit în 1958 secția germană a facultății de limbi străine a Institutului Pedagogic din Leningrad, activând în calitate de profesor de limba germană în școala medie numărul 193 în Leningradul de atunci. Gurevich este autorul unor memorii despre anii de școală a președintelui rus — "Vladimir Putin. Părinții. Prietenii. Pedagogii".

  Tematic

  Putin este gata să se întâlnească cu Kim în viitorul apropiat: proiecte trilaterale
  Agenda întâlnirii Merkel-Putin de la Meseberg: Kremlinul vine cu precizări
  Merkel îi dă întâlnire lui Putin: Sâmbătă, 18.00, castelul Meseberg
  Putin a sosit la summit din Kazahstan al țărilor caspice: se va lua o decizie istorică
  Scrisoarea lui Trump pentru Putin a ajuns la Moscova, nu și la destinatar
  Politico pretinde a ști ce document i-a remis Putin lui Trump la Helsinki
  Tagurile:
  profesoara, limba germană, școală, Elev, Vera Gurevich, Vladimir Putin, Leningrad, Cecenia, Rusia


  Știrile Zilei