19:46 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Mer Noire

  Apărarea rusă dezminte informaţiile de interceptare a Su-24 deasupra Mării Negre

  © Sputnik / Vitali Belooussov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  13720

  Apărarea rusă a dezmins informaţia privind interceptarea, luni, a mai multe avioane Su-24 d ecătre Forţele Aeriene Regale, deasupra Mării Negre. Potrivit Ministerului, un avion al NATO, care se afla la o distanţă d emai puţin de 30 km de avioanele ruseşti, nu a încercat să se apropie.

  BUCUREŞTI, 16 aug — Sputnik. Nici unul dintre cele patru avioane rusești care au condus luni o misiune de antrenamente în Marea Neagră nu a fost interceptat de aeronave NATO, a declarat miercuri ministrul rus al Apărării.

  "Pe 13 august, patru avioane ale Flotei Mării Negre au efectuat zboruri de antrenament de rutină peste Marea Neagră. Nu a fost niciun Suhoi Su-24 în acest grup aerian", a spus ministerul.

  Potrivit părţii ruse, piloții ruși au văzut un avion militar dintr-o țară NATO la o distanță de cel puțin 30 de kilometri, după sfârșitul misiunii lor.

  "Această aeronavă nu a manevrat, nu s-a abătut de la ruta sa și nu s-a apropiat de avioanele rusești care s-au întors la aerodromul de bază", a spus ministerul.

  Ministerul rus al Apărării a arătat clar că aviația aeriană a Flotei Mării Negre desfășoară zborurile în strictă conformitate cu standardele internaționale, fără a încălca granițele altor state.

  Forțele aeriene britanice au anunțat miercuri că au interceptat șase atacuri tactice rusești în regiunea Mării Negre "lângă granițele NATO". Această operațiune ar fi avut loc o zi după sosirea distrugătorului SUA USS Carney cu rachetele Tomahawk și Harpoon în Marea Neagră.  Știrile Zilei