06:53 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Système de missiles balistiques intercontinentaux russes Topol

  Sistemele de rachete balistice rusești Topol și Yars, în alertă în Siberia (VIDEO)

  © Sputnik / Sergey Guneev
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  40760

  Sistemele de rachete balistice intercontinentale rusești Topol și Yars au luat parte, sâmbătă, la manevre, în care au fost angajate peste 150 de unități militare.

  BUCUREȘTI, 18 aug — Sputnik. În cadrul exercițiilor tactice care se desfășoară în regiunile siberiene Novosibirsk, Alyai și Irkutsk, instalațiile mobile ale rachetelor balistice intercontinentale Topol și Yars au fost puse în alertă, a anunțat pe 17 august serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării.

  Mai multe unități de rachete au fost desfășurate și camuflate în regiunea Novosibirsk, Barnaul, Irkutsk. Scopul acestor exerciții este de a se pregăti să reziste atacurilor grupurilor de deturnare, folosind vehicule de luptă Typhoon-M dotate cu drone. În plus, militarii ruși sunt, de asemenea, instruiți pentru a proteja sistemele de rachete împotriva loviturilor aeriene.

  Atacul simulat al unui adversar convențional a fost respins de persoanele cărora le-au fost atribuite aceste sisteme de rachete.

  Potrivit comunicatului de presă al Ministerului, peste 150 de unități de echipament participă la aceste manevre.  Știrile Zilei