18:27 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Întrevederea Putin - Niinistö pe 22 august 2018

  Putin: NATO se apropie tot mai mult de frontierele Rusiei

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  30241

  Liderul de la Kremlin a menționat că Alianța Atlanticului de Nord își apropie tot mai mult infrastructura militară de granițele țării sale.

  BUCUREȘTI, 22 aug — Sputnik. Rusia nu își deplasează contingentele militare spre frontierele țărilor NATO, în timp ce statele-membre ale alianței, dimpotrivă, își apropie infrastructura de Rusia, a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  "Nu ne mutăm contingentele militare în afara frontierelor noastre spre țările NATO, în timp ce infrastructura militară NATO se mișcă spre frontierele noastre, este majorat numărul personalului militar, iar tehnica militară din apropierea frontierelor noastre efectuează tot mai multe exerciții militare", a spus Putin la conferința de presă organizată după discuțiile cu omologul său finlandez, Sauli Niinistö.

  În ceea ce privește problema zborurilor efectuate de avioanele militare, Putin a menționat că Rusia este gata de orice discuții cu NATO în această chestiune, însă Alianța refuză orice dialog.

  "Salutăm propunerea președintelui Finlandei de diminuare a oricărei tensiuni, inclusiv în ceea ce privește zborurile aviației militare", a declarat Putin.

  Potrivit lui, Organizația Internațională a Aviației Civile are anumite reguli, însă acestea nu se extind asupra aviației militare.

  "Suntem gata să discutăm cu partenerii din NATO, însă ei refuză orice dialog. Cred că o astfel de poziție nu este una constructivă. Sperăm că vor renunța la ea", a subliniat șeful statului rus.

  Tematic

  Putin: Avertisment clar pentru SUA și aliații lor. România – vizată!
  Putin se întâlnește astăzi cu președintele Finlandei, Sauli Niinistö
  Pe Putin l-am văzut dansând. Să urmărim cum o fac unii subalterni ai lui. VIDEO
  Verificări de proporții a capacităților de luptă ale forțelor armate, la ordinul lui Putin
  Imagini video cu prezența lui Putin la nunta șefului diplomației Austriei - integral
  Vladimir Putin, la nunta ministrului austriac Karin Kneissl
  Putin, în dans la nunta ministrului austriac (VIDEO)
  Tagurile:
  aviația militară, Trupe, Sauli Niinistö, NATO, Finlanda, Rusia


  Știrile Zilei