14:12 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (501)
  37780

  După ce militarii ruși au avertizat despre posibilitatea înscenării unui atac chimic care să fie pus în vină regimului Assad și sancționat cu o lovitură a coaliției occidentale, a venit rândul diplomaților de a interveni.

  BUCUREȘTI, 25 aug — Sputnik. Chemăm Washingtonul și aliații lui să nu întreprindă acțiuni hazardate contra Damascului, a atenționat vieministrul rus de Externe, Serghei Ryabkov.

  ”De fiecare dată când în Siria se observă indicii ale stabilizării, ale revenirii la viața normală, ale eliminării definitive a focarelor terorismului, SUA și aliații lor întreprind măsuri nedemne și absolut cinice de zădărnicire a acestor procese pozitive”, a spus diplomatul.

  Potrivit lui, principalul instrument în asemenea cazuri sunt provocările, inclusiv cu urilizarea agenților toxici de către formațiunile armate teroriste și ”organizațiile cvasi-neguvernamentale”.

  ”Posibil, ne aflăm în pragul reeditării unui atare scenariu revoltător. Auzim ultimatumuri din Washington, inclusiv publice, dar acest fapt nu influențează decizia noastră de a promova linia spre eliminarea definitivă a focarelor terorismului în Siria”, a conchis Ryabkov. 

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (501)

  Tematic

  Assad: Am fost aproape de un conflict între Rusia și SUA în Siria
  Rusia și Israel se conduc, în Siria, după principiul ”deconflictizării”
  Ministerul rus de Externe alege cuvinte dure pentru a calfica atacurile din Siria
  Rusia speră că ultima bornă în criza siriană nu va fi depășită
  Tagurile:
  provocare, avertizare, MAE, Serghei Ryabkov, Rusia, SUA, Siria


  Știrile Zilei