09:05 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (501)
  991110

  Militarii ruși au venit azi cu detalii suplimentare și date foarte concrete.

  BUCUREȘTI, 26 aug — Sputnik. Un atac cu arme chimice poate avea loc în următoarele 2 zile asupra orașului Kafer Zaita, acolo au sosit specialiști străini pentru pune la punct momentele tehnice legate de organizarea loviturii, a precizat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, general-maior Igor Konashenkov, citat de RIA Novosti.

  Conform relatărilor transmise de localnici la Centrulul rus pentru pacificarea părților în conflict, la 6 kilometri de presupusa țintă se observă prezența unor experți vorbitori de engleză, anterior înr-acolo au fost transportate recipiente cu clor.

  Anume din acel punct, Habit, ar putea să fie întreprins tirulcu proiectile reactive.

  În cele ce urmează organizațiile neguvernamentale și jurnaliștii antrenați în operațiune vor filma mai multe ”mărturii” despre o nouă crimă a regimului de la Damasc.

  MAE al Rusiei
  © Sputnik / Наталья Селиверстова

  Se cunoaște că la Kafer Zaita ”mai multe persoane aduse din nordul provinciei” au fost instruite cum să joace rolul de victime ale loviturii cu arme chimice sau de persoane care le acordă ajutor — pentru figurație ”în filmele video destinate demonstrării în instituțiile media din regiune și cele de limbă encleză”, a adăugat Konashenkov.

  Potrivit generalului, scopul urmărit este destabilizarea bruscă a situației și zădărnicirea dinamicii constante a procesului de pace în curs de desfășurare.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (501)

  Tematic

  Assad: Am fost aproape de un conflict între Rusia și SUA în Siria
  Rusia și Israel se conduc, în Siria, după principiul ”deconflictizării”
  Două rachete „inteligente” americane din Siria au ajuns în Rusia
  Tagurile:
  provocare cu arme chimice, detalii, avertizare, Igor Konashenkov, Rusia, SUA, Siria


  Știrile Zilei