03:16 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Kremlinul

  Kremlinul: Moartea lui Zaharcenko este o provocare care va avea consecinţe grave

  Sputnik / Наталья Селиверстова
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  29411

  Asasinarea șefului Republicii Populare Doneţk (RPD) este o provocare care va avea consecințe grave și va spori tensiunile din regiune, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

  BUCURE:TI, 1 sept — Sputnik. Moartea șefului RPD, Alexander Zaharcenko, nu contribuie la implementarea normală a acordurilor de la Minsk, deoarece incidentul mărește gradul de tensiune în regiune, a declarat Dmitri Peskov.

  "Decesul lui Zaharcenko, desigur, conduce la o tensiune crescută în regiune, care, desigur, nu contribuie, bineînțeles, la formarea condițiilor pentru cel puțin un început promițător al punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk", a declarat Peskov jurnaliștilor.

  El a mai adăugat că aceasta este o provocare şi urmează a fi stabilit cine stă în spate.

  "Aceasta este cu siguranță o provocare. Nu a fost încă stabilit cine este în spatele acestei provocări, dar cu siguranță acest lucru este o provocare, care are un impact negativ asupra atmosferei din regiune și este evident că aceasta nu contribuie la procesul de reglementare", a declarat secretarul de presă al șefului statului rus.

  Șeful RPD, Zakharchenko, a fost ucis vineri seara ca urmare a exploziei în cafenea "Separ" din centrul orașului Doneţk, au mai murit şi gărzile de corp. A fost rănit grav ministrul Veniturilor și Taxelor autoproclamatei republici, Alexandru Timofeev. În total, 11 persoane au avut de suferit în urma exploziei. Autoritățile Republicii Populare Doneţk au calificat incidentul drept act terorist. Potrivit șefului interimar al Republicii, Dmitri Trapeznikov, câteva persoane au fost reţinute, fiind suspectate de uciderea lui Zaharcenko, iar aceştia au confirmat că a existat o diversiune de la Kiev. La rândul său, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a respins acuzațiile de implicare în crimă.

  Tematic

  Liderul republicii autoproclamate Donețc, Zaharcenko, ucis de o explozie. FOTO
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei