09:09 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Un tiltrotor VRT30

  Rusia va dezvolta un convertiplan pentru trupele aeriene

  © Sputnik /
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (89)
  31020

  Trupele aeriene rusești vor să se doteze cu un convertiplan și pregătesc deja specificații pentru o astfel de aeronavă, a anunțat pentru Sputnik o sursă din cadrul industriei de Apărare.

  BUCUREŞTI, 3 sept — Sputnik, Doina Crainic. O sursă din industria rusă de Apărare a declarat pentru Sputnik că trupele aeriene ruseşti pregătesc specificaţii pentru dezvoltarea unei aeronave convertibile pentru transportarea parașutiștilor pe câmpul de luptă. 

  „Trupele aeriene analizează posibilitatea folosirii de aeronave convertibile pentru transportarea forţelor pe câmpul de luptă. Până la sfârșitul lunii septembrie, vor fi întocmite specificații pentru începerea cercetării și dezvoltării", a explicat sursa pentru Sputnik. 

  La începutul lunii august, Albert Guiilmoutdinov, rector al Universității Naționale de Cercetare și Tehnologie din Kazan, a dezvăluit testarea desfăşurată cu succes a unui convertiplan fără pilot dezvoltat la ordinul Ministerului Apărării.

  Această aeronavă, care are o rază de acţiune de 100 de km și o viteză de 140 de km/h, poate fi utilizată în sectorul energiei, petrolului și gazelor, dar şi în cele ale agriculturii, drumurilor și comunicațiilor. 

  Aeronava convertibilă combină capacităţile unui avion și ale unui elicopter. Poate să decoleze și să aterizeze ca un elicopter și să zboare cu viteza și eficiența unui avion în ceea ce privește consumul de combustibil. Cel mai cunoscut model este Boeing-Bell V-22 Osprey, cu care sunt dotate US Marine Corps și Forțele Aeriene din SUA.

  Тема:
  Industria militară rusă (89)

  Tematic

  Armele capturate de la teroriști în Siria, o senzație a forumului Armia-2018. VIDEO
  Rusia vrea să devină numărul unu mondial în exportul de arme
  Arme în Spațiu: Moscova trimite un „semnal important" Washingtonului
  Armata rusă se va dota cu 6 arme de neegalat în următorii ani
  Tagurile:
  industria rusă, aeronava convertibilă, apărare, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei