10:56 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  13033

  Serviciile americane încearcă într-un mod foarte grosolan să racoleze oameni de afaceri ruși exercitând diverse presiuni asupra lor, afirmă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov.

  BUCUREȘTI, 3 sep — Sputnik. În ultimii ani, SUA încearcă activ să racoleze cetățeni ruși, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitryi Peskov.

  "Problema e că în ultimii ani Statele Unite activează într-un mod foarte grosolan pe linia serviciilor lor de informații, încercând să racoleze cetățeni ai Rusiei, prin exercitarea asupra lor a unor presiuni morale și de alt ordin", a declarat Peskov, fiind solicitat de ziarul The New York Times.

  Peskov a menționat că astfel de informații "pun pe gânduri" și confirmă presupunerile că Statele Unite practică racolarea rușilor.

  "Luând în considerație că astfel de oameni de afaceri precum Oleg Deripaska sunt mari acționari și conducători ai unor structuri de de producție foarte mari, unde sunt angajați zeci și uneori sute de mii de oameni, inclusiv în domenii foarte sensibile ale economiei ruse, mi se pare că astfel de cazuri demonstrează tentativele de imixtiune în problemele interne ale Federației Ruse", a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

  Referindu-se la alți oameni de afaceri ruși, care s-au confruntat cu astfel de presiuni, Peskov a sfătuit ca toate întrebările legate de astfel de cazuri să fie adresate lui.

  Săptămâna trecută publicația The New York Times, cu trimitere la propriile surse, a scris despre tentativele eșuate ale serviciilor americane de racolare a șase oameni de afaceri ruși. În special, potrivit publicației, FBI și Ministerul Justiției al SUA au încercat să-l atragă pe Oleg Deripaska în calitate de informator.

  Tematic

  Securitatea chineză, tot încercând să racoleze deputați ai Bundestagului
  Un agent al serviciului secret al lui Trump a murit în Marea Britanie
  România, la bilanţ: rolul agenţilor de influenţă în distrugerea economiei şi agriculturii
  Tagurile:
  The New York Times, racolare, informator, FBI, Oleg Deripaska, Dmitryi Peskov, Rusia, SUA


  Știrile Zilei