10:17 17 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Pregătiri în vederea manevrelor Vostok-2018

  „Vostok-2018" - explicaţii vitale date de Ambasada Rusiei

  © Sputnik / Евгений Епанчинцев
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  78990

  Diplomaţii vin cu precizări după ce, potrivit lor, în presa din România au apărut informaţii eronate în legătură cu aceste exerciţii militare - nu reprezintă nici o ameninţare la adresa păcii.

  BUCUREŞTI, 5 sep — Sputnik, Georgiana Arsene. Ambasada Rusiei la Bucureşti prezintă informaţii de primă mână referitoare la exerciţiile militare „Vostok-2018", ca urmare a apariţiei în presa din România a unor informaţii incorecte în legătură cu acest subiect.

  Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, aceste manevre ample se desfăşoară exclusiv pe teritoriul naţional rusesc şi nu reprezintă nici o ameninţare la adresa păcii şi securităţii internaţionale.

  În perioada 11-15 septembrie 2018, sub conducerea Ministrului Apărării al Federației Ruse, vor avea loc manevrele trupelor (forțelor) „Vostok 2018", notează Ambasada Rusiei la Bucureşti pe pagina sa de Facebook. 

  Tema acestor manevre este „Utilizarea de trupe (forţe) militare pentru asigurarea securităţii militare a Federaţiei Ruse în Teatrul de Est de acţiuni militare" şi se vor realiza în două etape.

  Şi anume, în prima etapă comandamentele operaţionale ale districtelor de Est, Central şi a Flotei de Nord practică temele de finalizare a desfăşurării forţelor militare îm Teatrul de Est de operaţiuni militare.

  În a doua etapă, autoritățile militare practică temele conducerii grupărilor de forțe militare interspecifice în cursul escaladării conflictelor în întregul teatru de acțiuni militare.

  Se vor face acţiuni comune împreună cu contingentul militar al Armatei Populare de Eliberare a Chinei.

  În total, este planificat să fie atraşi peste 200 de mii de militari, aproximativ 400 de avioane şi elicopter, până la 7000 de vehicule de luptă, inclusiv 1100 de tancuri, 1200 de dispozitive, lansatoare multiple de rachete şi mortiere, dar şi peste 50 de nave militare.

  Din partea chineză, pe teritoriul Federației Ruse vor participa până la 3500 de persoane, până la 800 de unităţi de tehnică militară, 6 avioane și 24 elicoptere. 

  Generalul Serghei Shoigu, ministrul rus al Apărării, a precizat că asemenea evenimente de formare de luptă pe scară largă nu au avut loc în Rusia din anul 1981.

  Potrivit ministrului Apărării, „Vostok-2018" va începe în mod tradiţional, cu o serie largă de activităţi premergătoare. Este vorba despre aproximativ 15 exerciţii speciale pentru asigurarea trupelor militare.

  „De regulă, aceasta se combină cu inspecția neanunțată, declarată de către Președintele Federației Ruse, Comandantul Suprem al Forțelor Armate, ce a devenit o bună practică în viața și munca noastră", a subliniat șeful Ministerului Apărării.

  Tematic

  Rusia organizează exerciții militare de mare anvergură în Marea Mediterană
  Verificări de proporții a capacităților de luptă ale forțelor armate, la ordinul lui Putin
  Avioane de luptă, aterizând pe autostradă. VIDEO
  Tagurile:
  explicații, manevrele Vostok-2018, ambasada, românia, Rusia


  Știrile Zilei