00:21 22 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.57
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Salisbury

  Putin, cu privire la suspecții în cazul Skripal: „Știm cine și ce sunt. Nimic criminal"

  © Sputnik / Алексей Филиппов
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (115)
  65540

  Rusia i-a identificat pe cei doi bărbați care, potrivit Londrei, ar fi implicați în otrăvirea lui Serghei Skripal și a fiicei sale din Salisbury.

  BUCUREŞTI, 12 sept — Sputnik, Doina Crainic. Aceştia sunt civili, a anunțat preşedintele rus Vladimir Putin, invitându-i pe Alexandr Petrov și Ruslan Bochirov să ia legătura cu presa.

  ​Suspecții identificați de Londra în cazul Skripal sunt acum cunoscuți de autoritățile ruse și sunt civili, a declarat miercuri Vladimir Putin, în discursul său la Forumul Economic din Vladivostok.

  „Am făcut o treabă bună aflând cine sunt acești oameni și știm cine sunt. I-am găsit. Nu există nimic special sau criminal în legătură cu ei, vă asigur", a declarat Putin.

  De asemenea, şeful statului rus i-a îndemnat pe cei doi culpabilizați de Londra să se prezinte în spațiul public şi să vorbească despre ei.

  „Acum vreau să le vorbesc şi să ne asigurăm că ne aud, că se vor prezinta în fața presei", a adăugat Putin.

  Poliția britanică a emis miercuri un mandat de arestare împotriva lui Petrov și  Bochirov, doi cetățeni ruși suspectați de implicare în otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia. Totuşi, aceste nume sunt considerate a fi pseudonime, a declarat, la rândul său, coordonatorul luptei împotriva terorismului în Marea Britanie, Neil Basu, cerând publicului să îi identifice. De asemenea, au fost publicate două fotografii ale suspecților.

  Comentând ştirea, diplomația rusă a spus că cele două nume nu i-au fost cunoscute, cerând Londrei să „treacă de la acuzații publice și manipulare a informațiilor la cooperare practică prin intermediul agenţiilor de aplicare a legii".

  Тема:
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (115)

  Tematic

  Au fost anunțate numele cetățenilor ruși bănuiți de otrăvirea familiei Skripal
  Skripal e mort? Rudele lui au explicat de ce au astfel de bănuieli
  Putin: dacă Skripal ar fi fost otrăvit cu un toxin militar, ar fi decedat pe loc
  Ambasada Rusiei la Bucureşti arată ce e în spatele acuzaţiilor Theresei May
  Tagurile:
  nimic criminal, persoane culpabilizate, identificare, civili, otrăvirea familiei Skripal, Vladimir Putin, Rusia, Marea Britanie


  Știrile Zilei