07:56 21 August 2019
În direct
 • EUR19.64
 • USD17.72
 • RUB0.27
 • RON4.15
 • UAH0.70
  Lansare rachetă

  Rusia testează rachetele sale invizibile

  © Sputnik / Константин Чалабов
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Tehnica militară rusească (60)
  55730

  Pentru a-și instrui unitățile de apărare antiaeriană, autorităţile militare ruseşti au decis să folosească în timpul pe Poligonul Telemba din Buriația, exercițiului Vostok-2018 așa-numitele rachete-ţintă invizibile.

  BUCUREŞTI, 14 sept — Sputnik, Doina Crainic. În timpul tirurilor de instrucție pe Poligonul Telemba din Buriatia au fost utilizate „rachetele invizibile" cu caracteristici superioare celor străine, a anunțat șeful Diviziei 76 a AAE, colonelul Serghei Tikhonov.

  Potrivit acestuia, comandanţii au decis ca proba să fie mai complexă și să nu se limiteze la utilizarea de rachete-țintă clasice.

  Trupele rusești au fost puse în situația de a respinge un atac masiv cu replici ale rachetelor de croazieră capabile să ocolească terenul, celor balistice și invizibile.

  „Nu exista o garanție 100% că armata va fi capabilă să contracareze un astfel de atac masiv convențional. Au fost utilizate ţinte imitând rachete invizibile. Acestea sunt superioare tuturor versiunilor străine", a spus colonelul.

  Totuşi, în ciuda acestor condiții dificile, unitățileau reușit să distrugă toate rachetele.

  Fiind cel mai mare exercițiu militar din ultimii 40 de ani, Vostok-2018 a început pe 11 septembrie în Orientul Îndepărtat al Rusiei. Această desfășurare masivă, la care au participat şi unităţi ale armatei chineze și mongole, va continua până pe 17 septembrie, sub conducerea ministrului rus al Apărării, Serghei Shoigu.

  La exerciţii participă aproximativ 300.000 de soldați, 36.000 de vehicule blindate, 80 de nave de luptă și peste 1.000 de aeronave și drone.

  Тема:
  Tehnica militară rusească (60)

  Tematic

  Sistemele de rachete balistice rusești Topol și Yars, în alertă în Siberia (VIDEO)
  Rusia a demarat producția în seria a rachetelor hipersonice „Avangard” - VIDEO
  SUA sunt vulnerabile în fața rachetelor rusești „Kinjal”
  Tagurile:
  testare, rachete invizibile, manevrele Vostok-2018, Rusia


  Știrile Zilei